Pasta met paddenstoelen en knoflook (Jamie Oliver)

Pasta met paddenstoelen en knoflook - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 150 g trofie of fusilli
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 25 g parmezaan
  • 2 volle el crème fraîche light

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water, giet af en vang een kopje van het kookwater op. Pel intussen de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Bak de plakjes knoflook in een koekenpan met antiaanbaklaag met ½ eetlepel olijfolie op matig hoog vuur en doe 1 minuut later de paddenstoelen erbij (scheur grotere exemplaren doormidden). Voeg zeezout en zwarte peper naar smaak toe en bak de paddenstoelen 8 minuten onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin zijn.
  2. Hussel de uitgelekte pasta met een scheutje van het kookwater door de paddenstoelen. Rasp het grootste deel van de parmezaan erbij en roer de crème fraîche erdoor. Proef, breng de pasta op smaak met zeezout en zwarte peper, schep de borden vol en rasp de rest van de parmezaan erover.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij | Sojavrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze pasta met paddenstoelen en knoflook komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.


Wil je 4 weken lang elke week van ons een weekmenu ontvangen met de lekkerste én gezondste recepten?

Ontvang hier ons gratis 4-weken menu  ➔

Het recept is gebaseerd op dit boek
Jamie Oliver – 5 ingredienten