Paleo kip salade met sinaasappel en granaatappel
Ingredienten voor 4 personen
- 4 grote sinaasappels, geschild en in dunne plakken
- 5 el olijfolie
- Sap van ¼ citroen
- Handvol koriander, fijngesneden
- 200 g granaatappelpitten
- 4 kipfilets, in repen
- Versgemalen zwarte peper
Zo maak je het Paleo kip salade
- Doe de sinaasappel in een grote mengkom. Voeg 3 eetlepels van de olijfolie toe met het citroensap, de koriander en de granaatappelpitten. Schep goed om en zet weg om te laten marineren terwijl je de kip klaarmaakt.
- Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie in een grillpan met antiaanbaklaag en gril de kip ongeveer 3 minuten aan elke kant op hoog vuur, of tot het vlees door en door gaar is. Draai het vuur uit, zet de pan weg en laat een paar minuten rusten.
- Verdeel de salade over 4 borden, leg de warme kipreepjes erop en maak af met wat versgemalen zwarte peper.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Ik ben gek op granaatappelpitten. Ze zijn sappig en zitten barstensvol gezondheid – vitamines A, B en C, foliumzuur, vezels, kalium en calcium.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze Paleo kip salade met sinaasappel en granaatappel komt uit Het Paleo kookboek van Daniel Green.
Over dit recept schrijft Daniel Green: “De frisse sinaasappel, koriander en de prachtige juweeltjes van granaatappelpitten maken van deze salade een blikvanger. Bovendien zit dit gerecht vol vitamine C om vervelende hoestjes en niezen te lijf te gaan.”
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: