Kokossoep met vegetarische kipstukjes

Kokossoep met vegetarische kipstukjes - recept - Gezond aan tafel

Ingredienten voor 2 personen

  • 2 gele uien
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse gember
  • 1 limoen
  • 1½ tl gele currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 2 el bouillonpoeder
  • 160 g vegetarische kipstukjes
  • 1 courgette
  • 7 g verse basilicum

Zo maak je het

  1. Snijd de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap eruit boven een schaaltje.
  2. Fruit de ui in de soeppan. Voeg vervolgens de gember en knoflook toe en bak kort mee. Voeg de currypasta toe, schep om en voeg direct daarna het limoensap, de kokosmelk, 500 ml water, het bouillonpoeder en de kipstukjes toe.
  3. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Maak intussen met een spiraalsnijder noodles van de courgette en snijd het basilicum grof. Voeg de courgettenoedels de laatste 2 minuten toe aan de soep.
  5. Serveer de kokossoep met het verse basilicum.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Voedingswaarden per persoon: 612 kcal – 41g vet – 33g koolhydraten – 26g eiwit

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze kokossoep met vegetarische kipstukjes komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel).


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
50x avondeten zonder vlees