Gevuld Turks brood
Ingredienten voor 3-4 personen
- 1 Turks brood
- 3-4 el hazelnoten, grof gehakt
- 1 el vloeibare honing
- 1 el olijfolie, om in te bakken
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 750 g verse spinazie
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 200 g doperwten uit de diepvries, ontdooid
- 250 g feta of geitenkaas
Verder nodig
- diepe wokpan
- vergiet
- ovenrooster
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd een dakje van het Turks brood en hol het brood uit.
- Schep de hazelnoten om met de honing.
- Verhit de olijfolie in een diepe wokpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 3-4 minuten.
- Voeg de spinazie toe en een snuf zout en peper. Schep om tot de spinazie is geslonken. Je kunt niet alle spinazie in één keer toevoegen, daar is de pan vaak niet groot genoeg voor, dus doe er steeds een handje bij zodra er weer ruimte in de pan is.
- Doe de spinazie in een vergiet en druk het vocht er goed uit. Als je dit niet goed doet, wordt het brood straks soppig.
- Schep de spinazie in een kom om met de doperwten en feta of geitenkaas.
- Vul het Turks brood met het spinazie-kaasmengsel. Bestrooi met de honinghazelnoten en rooster het brood 8-10 minuten op een rooster in de oven.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Je kunt ook kleine Turkse broodjes gebruiken, zodat ieder zijn eigen gevulde broodje heeft.
Toub tip: Gebruik ook eens garnalen, mosselen, gehakt of kippendijen als vulling.
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Sojavrij | Suikervrij | Vegetarisch?
Dit recept voor gevuld Turks brood komt uit het kookboek Chef Toub: Snel Arabisch van Mounir Toub. In dit boek maakt Chef Toub de snelle versie van Arabische favorieten. Zo kan je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van al het lekkers dat de Arabische keuken te bieden heeft!
Over dit recept schrijft Mounir: ‘Bij een Marokkaanse tajine eet ik bijna altijd Marokkaans brood. Maar als ik geen tijd heb om het te bakken, kies ik voor Turks brood, dat je gewoon in de supermarkt kunt krijgen. Voor dit gerecht doe ik het lekker even helemaal anders: ik stop de tajinevulling ín een Turks brood. Volg je het nog?’