Courgettenoedels met pindacurry
Ingredienten voor 2 personen
- 1 gele paprika
- 1 kleine wortel
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette, of 400 g
- Courgettespaghetti
- 2 el pindakaas naturel
- 1 ½ el rijstazijn
- 4 el sojasaus
- 2 el sambal oelek
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
- 60 g tauge
- Bosje peterselie
- 1 handje pinda’s, fijngehakt
Verder nodig
- spiraalsnijder (optioneel)
Zo maak je het
- Snijd de paprika in reepjes, de wortel julienne en de rode ui in dunne halve ringen.
- Hak de teentjes knoflook fijn.
- Was de courgette en snijd er met een spiraalsnijder courgettisliertjes van (deze stap kun je overslaan als je courgettespaghetti van de winkel hebt).
- Roer de pindakaas, de rijstazijn, de sojasaus, de sambal, het citroensap en 1 geperst teentje knoflook in een pannetje op laag vuur door elkaar.
- Voeg 2 eetlepels water toe.
- Is de saus te dik, voeg dan wat extra water toe.
- Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de wortel, paprika en tauge toe en bak die 5 minuten mee.
- Doe tot slot de courgettenoedels en pindasaus erbij en bak de ‘noedels’ in circa 4 minuten beetgaar.
- Serveer het gerecht op een mooi bord en garneer met wat peterselie en wat fijngehakte pinda’s.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
In de zogenoemde fusionkeuken worden elementen uit verschillende culinaire stijlen en tradities gecombineerd. Een mooi voorbeeld is dit gerecht van een mediterrane groente met een oosters accent! Het is niet alleen erg lekker, maar staat ook nog eens in een handomdraai op tafel.
Lekker afvallen met minder koolhydraten – VEGA’ van Angela Zamboni (Club Slank) bewijst dat koolhydraatarm eten ook prima vegetarisch kan. Zo kun je op een makkelijke manier afvallen, zónder vlees of vis op tafel.
Een koolhydraatarm dieet is een beproefde methode om af te vallen omdat deze goed vol te houden is. Door koolhydraten te vervangen door eiwitten en goede vetten, blijf je langer verzadigd en zit je niet met een hongergevoel. Angela legt je uit hoe je dit op een gezonde manier aanpakt: je gevarieerd eet en kiest voor volwaardige, verse producten. Zo krijg je voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen, óók als je vegetariër bent.
Meer recepten? Bestel het boek hier of neem een kijkje bij onze andere koolhydraatarme recepten!
Credits afbeelding: Melissa de Vos