Bloemkoolpizza met geitenkaas en spinazie

Bloemkoolpizza met geitenkaas en spinazie - recept - Gezond aan tafel

Ingredienten voor 2 personen

  • Voor de bodem
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • Voor de topping
  • 200 g passata
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g baby spinazie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 80 g geitenkaas

Verder nodig

  • Bakplaat
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Zo maak je het

  1. Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine. Gaar de bloemkool ongeveer 5 minuten in de magnetron. Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en die uitwringen totdat het meeste vocht eruit is. Meng de bloemkool met een ei en de geraspte kaas.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel in 2 gelijke rondjes van circa 25 centimeter over de bakplaat. Gebruik eventueel de bolle kant van een lepel om de pizza mooi gelijkmatig en plat te maken. Bak de bodem in 15-20 minuten goudbruin.
  3. Verdeel de passata en de knoflook over de bodem. Garneer met de spinazie, rode ui en de geitenkaas en zet nog 5 minuten terug in de oven.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Dit recept voor bloemkoolpizza met geitenkaas en spinazie komt uit het kookboek Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten van PS. Food & Lifestyle (PowerSlim), een door diëtisten en coaches ontwikkeld leefstijl programma voor het bereiken en behouden van je ideale gewicht. Het boek bevat 70 koolhydraatarme recepten (binnen 30 minuten klaar!), adviezen en handige weekmenu’s.

Kcal 507 | Koolhydraten 21 g | Eiwit ten 33 g | Vet ten 30 g | Vezels 11 g


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Gezond en koolhydraatarm genieten