Bouillon van wortels en peterselie
Ingredienten voor 1 persoon
- 2 wortels
- 1 bosje bladpeterselie
Zo maak je het bouillon van wortels en peterselie
- Schrap en was de wortels, snijd ze in plakjes. Was de peterselie zorgvuldig.
- Doe alles in een pan met 1 liter koud water. Breng aan de kook en laat 2 uur pruttelen op laag vuur.
- Zeef de bouillon, schenk hem in een zuigfles, vul aan met flesvoeding en geef hem als hij voldoende is afgekoeld. Als je baby al wat ouder is, kun je er wat gepureerde groenten door doen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Vanaf 6 maanden kun je je baby gepureerde soep met een lepeltje geven (doe er dan wel een klontje boter door). Vanaf 6 maanden kun je de kooktijd met een uur inkorten.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze bouillon van wortels en peterselie komt uit het kookboek Mijn babyrecepten met Sophie la girafe. Het is geschikt voor baby’s vanaf 5 maanden.