Tomatensaus (langzaam gegaard)

Tomatensaus (langzaam gegaard) - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 6-8 personen

  • 3 el olijfolie
  • 2 middelgrote rode uien, gepeld en in zo dun mogelijke ringen
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
  • 2 kg gepelde tomaten uit blik, uitgelekt

Zo maak je het

  1. Verhit de olijfolie in een grote (koeken)pan, voeg de uien toe en bak ze op laag vuur tot ze heel zacht zijn. Dat duurt minstens 40 minuten – de uien moeten uiteindelijk in de tomatensaus verdwijnen. Voeg ongeveer 5 minuten voordat het zover is de knoflook toe.
  2. Doe de tomaten erbij en roer om ze een beetje kapot te maken. Bestrooi met zeezout en zwarte peper. Verhit de tomaten minstens 1½ uur af en toe roerend op heel laag vuur. Als de saus klaar is, is hij donkerrood en heel dik. Al het vocht is verdampt en de olie is komen bovendrijven. Serveer de saus heet.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze langzaam gegaarde tomatensaus komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
River Cafe 30