Suikervrije hazelnootpasta

Suikervrije hazelnootpasta - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor voor 1 grote pot personen

  • 375 g hazelnoten (2 mokken)
  • 150 ml ahornsiroop (½ mok)
  • 3 el rauwe cacao

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC (heteluchtoven 180 ºC).
  2. Bak de hazelnoten ongeveer 10 minuten in de oven, haal ze eruit en laat ze afkoelen.
  3. Laat ze vervolgens ongeveer 10 minuten draaien in de keukenmachine, tot ze helemaal fijngemalen zijn. Voeg de ahornsiroop en cacao toe, zet de keukenmachine weer aan en giet er daarna beetje bij beetje ½ mok (150 ml) water bij (het is belangrijk dat de eerste drie ingrediënten goed gemengd zijn voor je het water erbij giet).

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Voor dit recept heb je echt een sterke keukenmachine nodig, omdat de spread anders niet mooi glad wordt.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Suikervrij | Tarwevrij?

Het recept voor deze suikervrije hazelnootpasta komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Heerlijk voor op brood!

Ella schrijft erover: “Als je deze spread hebt gegeten voel je je gegarandeerd beter. Je smaakpapillen en je buik zullen dansen van geluk! Hij is echt hartstikke voedzaam en smaakt ook nog verrukkelijk. Ik smeer hem graag op mijn Makkelijke haverkoekjes of ik eet hem bij mijn Bessenscones met kokosroom (recepten vind je in het boek). Je kunt de spread ook heel goed als dip voor fruit gebruiken – doop schijfjes appel in de pot en je hebt een supersnack of een makkelijk toetje.”


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Deliciously Ella