Pestodressing
Ingredienten voor 5 porties (100 ml) personen
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 25 g verse basilicum
- 40 g pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 1 mespunt peper naar smaak
- 2 el eetlepels balsamico- of wittewijnazijn
Zo maak je het
- Begin met het maken van een pesto. Pureer 80 ml extra vierge olijfolie met 25 g verse basilicum, 40 g pijnboompitten, 1 teen knoflook en een mespunt peper naar smaak.
- Meng voor de dressing 4 eetlepels pesto met 2 eetlepels balsamico- of wittewijnazijn.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Zowel de pesto als de pestodressing zijn een week houdbaar in de koelkast.
- In plaats van basilicum kun je ook spinazie of boerenkool gebruiken en in plaats van pijnboompitten is het ook lekker om te variëren met zonnebloempitten of walnoten.
- Voeg ook eens wat munt of peterselie toe voor een andere smaak.
Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?
Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een pestodressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie.
Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Haal ze ruim voor gebruik uit de koelkast, zodat eventueel gestolde olie op kamertemperatuur weer vloeibaar kan worden.