Klassieke hummus
Ingredienten voor voor 1 grote kom personen
- 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt (of 450 g uitgelekte kikkererwten als je ze zelf weekt en kookt)
- 10 el olijfolie
- Sap van 2 citroenen
- 2 flinke el tahin
- 3 tenen knoflook, gepeld
- 2 tl komijn
- Zout
- Peper
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten met 3 el water in de keukenmachine en mix glad; zo simpel is het! Hoe krachtiger je keukenmachine is, hoe gladder en romiger de hummus wordt.
- Je kunt deze hummus een week bewaren in een luchtdicht bakje in de koelkast.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze klassieke hummus komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Ze schrijft erover: “Ik kan serieus leven op hummus. Zo fijn dat je het overal bij kunt eten, van rauwkost tot quinoa, simpele salades en natuurlijk op een geroosterde boterham met plakjes avocado. En het geeft je maaltijd ook nog een goede proteïneboost. Omdat ik het zoveel eet, maak ik het graag in verschillende smaken. Deze klassieke hummus is een van mijn favorieten.”