Ghee, ghi of geklaarde boter
Ingredienten voor ongeveer 200 gram personen
- 1 pakje biologische roomboter van 250 g
Verder nodig
- glazen potje
- steelpan
- schuimspaan
Zo maak je het
- Verwarm de roomboter langzaam in een steelpan; de melkbestanddelen zakken dan naar de bodem. Je kunt de boter ook au bain-marie verwarmen als je dat prettiger vindt. Zorg er in elk geval voor dat de boter niet bruin wordt.
- Schep met een schuimspaan het schuim (dat de eiwitten bevat) eraf. Giet de resterende boter voorzichtig in een glazen potje, zodat het bezinksel van caseïne en zouten achterblijft.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze ghee, ghi of geklaarde boter komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.