Sinterklaas recepten: 6 ideeën voor Sinterklaas-avond

Op zoek naar Sinterklaas recepten? De meeste mensen willen op Sinterklaas-avond vooral een makkelijke en/of typisch Hollandse maaltijd eten. Iets wat snel op tafel staat: handig, met al die nerveuze kindertjes in huis. Hier hebben we wat lekkere gezonde ideeën voor je verzameld. Smakelijk eten en een gezellige avond!

Sinterklaas recepten: 6 ideeën

1. Gezonde pepernoten

Wat je ook eet met Sinterklaas: pepernoten mogen niet ontbreken. Dit recept voor gezonde pepernoten van Fajah Lourens (uit haar Killerbody Agenda 2018) is een aanrader! Ook lekker en met een zweem van Sinterklaas (lees: speculaaskruiden): deze pompoentaart van Miljuschka Witzenhausen.

Gezonde pepernoten van Fajah Lourens (Killerbody Agenda) - Gezond aan tafel - recept

2. Stamppot

Lekker en ook nog snel klaar: oer-Hollandse stamppotjes. Bijvoorbeeld deze hutspot (oke, wel met ras el hanout, tijm en pistachenootjes) of andijviestamppot (met champignons en komijnekaas). Bekijk ook onze andere gezonde stamppotjes.

Hutspot met ras el hanout, tijm en pistachenootjes - Gezond aan tafel - recept

3. Soep (met broodjes en dips)

Ook al lekker zo lekker Hollands en winters: snert. Op onze site vind je recepten voor een vegetarische snert en een koolhydraatarme erwtensoep (eigenlijk gemaakt van spruitjes :-)). Haal er lekker brood bij en serveer met wat zelfgemaakte dipjes.

Vegetarische snert met knolselderij - Gezond aan tafel - recept

4. Pannenkoeken

Altijd een succes, en zeker op een kinderfeest: pannenkoeken! Je kunt gewone pannenkoeken bakken (wat maakt het uit voor een keer!), maar er zijn ook gezonde(re) varianten; lees onze blog 9x pannenkoeken: gratis gezonde recepten. Bijvoorbeeld: boekweitmeel pannenkoeken met zoete aardappel & geitenkaas, uit het boek Pannenkoekdag van Claudia Willekes en Geertje Tensen van Pancake Day.

Boekweitmeel pannenkoeken met zoete aardappel & geitenkaas - Gezond aan tafel - recept

4. Hartige taart

Ook altijd lekker en ook nog eens makkelijk van tevoren te bereiden: hartige taart. Bijvoorbeeld deze hartige taart met prei, champignons en tijm uit het Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Op onze website vind je nog veel meer inspiratie voor quiches.

Hartige taart met prei - Gezond aan tafel - recept

5. Tapas

Je kunt het ook over een andere boeg gooien en de Sint verwelkomen met gerechten uit zijn eigen land: Spanje. Diverse tapas op tafel en genieten maar. Van deze tortilla met aardappels, spek en paprika bijvoorbeeld, uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van Masterchef Matt Preston.

Tortilla met aardappels, spek en paprika - Gezond aan tafel - recept

6. Gevulde speculaaskoeken

Oké, niet suikervrij, maar wel vers en zonder kunstmatige toevoegingen. Het recept voor deze gevulde speculaaskoeken komt het kookboek Heel Holland Bakt mee – Seizoen 2019-2020.

Gevulde speculaaskoeken - Gezond aan tafel - recept

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!