Pompoentaart

Pompoentaart - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 16 personen

  • Bodem
  • 140 g tarwebiscuits
  • 80 g boter, gesmolten
  • 60 g amandelmeel
  • Vulling
  • 800 g pompoenpuree (zie tip)
  • 1 blikje gecondenseerde melk van 400 ml
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • Mespunt zout
  • 2 tl speculaaskruiden

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine, in een hakmolen of in een goed gesloten plastic zakje waar je met een deegroller op slaat. Meng het kruim met de boter en het amandelmeel. Druk het amandel-koekmengsel op de bodem van de springvorm en zet het in de koelkast.
  3. Meng de ingrediënten voor de vulling en giet die in de taartvorm. Bak de taart 10 minuten op 220 C. Verlaag de temperatuur daarna naar 180 C en bak nog 45 minuten.
  4. Behandel deze taart als een cheesecake, dus laat hem eerst helemaal afkoelen op het aanrecht, en dan minimaal 4 uur in de koelkast.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Allereerst moet je pompoenpuree hebben. In Amerika kun je die overal kopen, maar wij moeten ‘m in Nederland toch echt zelf maken. Het is heel simpel: hak een pompoen in blokjes. Kook ze gaar en pureer. De pompoenpuree moet nu zijn overtollige vocht kwijt, dus laat hem in een fijne zeef boven een bak uitlekken. Nu heb je pompoenpuree! Blokjes pompoen zijn ook diepgevroren te koop.

Het recept voor deze pompoentaart komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. Over dit recept schrijft ze: “Eind oktober vind je overal langs de weg kraampjes waar je pompoenen kunt kopen. Sla je slag en maak deze heerlijke pompoentaart.”

Het recept is gebaseerd op dit boek
Lekker Miljuschka