Andijviestamppot met champignons en komijnekaas
Ingredienten voor 4 personen
- 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
- Zout
- (versgemalen) peper
- 250 g champignons
- 50 g boter
- 200 g gerookte spekblokjes
- 1.5 dl melk
- 600 g gesneden andijvie
- Nootmuskaat
- 200 g belegen komijnekaas
Verder nodig
- Champignonborstel
- Pureestamper
- Koekenpan
- Steelpan
Zo maak je het andijviestamppot
- Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20-25 minuten gaar. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak het spek uit. Bak de champignons even mee.
- Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de warme melk erdoor. Schep de andijvie, spek, champignons, peper en nootmuskaat door de puree en warm de stamppot goed door.
- Snijd de kaas in kleine blokjes en schep deze door de stamppot. Serveer de andijviestamppot direct.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Hieronder vind je, uit het boek Kook ook Holland, het recept voor andijviestamppot. Anders dan anders, namelijk met champignons en komijnekaas. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: