Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Kerstmenu Jamie Oliver: recepten voor een relaxed kerstdiner

Wil je deze kerst lekker zelf koken, zonder pakjes en zakjes, maar dan wel zonder al te ingewikkelde toestanden en zonder úren in de keuken te staan? Jamie Oliver helpt je graag!

Met de recepten uit Jamie Olivers Kerstkookboek tover je de lekkerste gerechten op tafel, zonder stress! Ontdek hieronder zijn selectie aan favoriete kerstrecepten, helemaal gratis!

We wensen je alvast hele fijne, gezellige kerstdagen toe!

Het team van Gezond aan Tafel

Kerstmenu Jamie Oliver

Zelf een kerstmenu van Jamie Oliver maken? Hier vind je gratis recepten voor een voorgerecht, bijgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Voorgerecht: camembert uit de oven, met zachte rozemarijnbroodjes om te scheuren

Een leuke start van je kerstmenu, deze camembert uit de oven, met zachte rozemarijnbroodjes om te scheuren. Leuk om te maken, mooi om te zien en erg lekker! Rond de kerstdagen heb je vast wel een camembert of soortgelijke kaas in huis en dan is dit een perfecte manier om hem te serveren. Smeuïg, romig, verleidelijk en vol van smaak.

Camembert uit de oven - Gezond aan tafel - recept

Bijgerecht: gevulde pompoen uit de oven, met nootachtige cranberryrijst

Jamie schrijft hierover: “Dit recept voor gevulde pompoen uit de oven, met nootachtige cranberryrijst is gebaseerd op een van mijn oude favorieten en is een perfecte combi van vulling en langzaam gegaarde pompoen. De smaken gaan fantastisch samen, de textuur is zalig en het ziet er gewoon meesterlijk uit.”

Gevulde pompoen uit de oven - Gezond aan tafel - recept

Hoofdgerecht: risotto met kalkoen, zoete prei, parmezaan, prosecco, krokant kalkoenvel & jus

Heerlijk, deze risotto met kalkoen, zoete prei, parmezaan, prosecco, krokant kalkoenvel & jus. Jamie: “Dames en heren, ik presenteer u een van de lekkerste risotto’s ter wereld – hij is smeuïg, elegant en supervoedzaam, met flinterdunne, krokante kalkoenvelletjes en een kuiltje in het midden voor je jus.”

Risotto met kalkoen van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

Dessert: winter bombe

Desserts die je van tevoren maakt, zoals deze winter bombe van Jamie Oliver, zijn te gek. Deze diepvriesklassieker ziet er fantastisch uit, is superlekker, en omdat het een kruising is tussen een Summer Pudding en een Arctic Roll, heeft hij de wauw-factor. Heerlijk om je Jamie Oliver kerstmenu mee af te sluiten!

Winter bombe van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

Meer recepten uit Jamie Oliver’s Kerstkookboek

Wel een kerstmenu van Jamie Oliver, maar met andere recepten? Hier vind je nog een aantal recepten uit Jamie Oliver’s Kerstkookboek die we mogen delen:

Klik hier voor meer tips.