10x gezonde(re) taart en cake recepten

Taart en cake gezond? Nee. Lekkere dingen voor altijd uit je menu weren? Nee. Wat nu? Gezonde(re) varianten maken! Bijvoorbeeld zonder geraffineerde suiker. Of je baksel vegan maken of groente(n) erin verwerken. En nee, dat betekent dus absoluut niet dat je aan smaak inlevert. Check deze gezonde(re) taart en cake recepten maar! Van voedingsexperts als Vivian Reijs, Anne Marie Reuzenaar en Voedzaam & Snel.

Gezonde(re) taart en cake recepten

1. Chocolade-bietencake – Vivian Reijs

Het recept voor deze chocolade-bietencake komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach en hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze cake is echt onze favoriet. Ook al zitten er bietjes in, je proeft er niets van. Het smaakt echt als een volwaardige chocoladecake.”

Chocolade-bietencake - Gezond aan tafel - recept

2. Bountytaart – Sanne van Rooij (Living the Green Life)

Het recept voor deze bountytaart komt uit het boek Easy vegan van Sanne van Rooij van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Deze taart is zo lekker dat iedereen die hem eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: ‘Hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’”

Bountytaart - Gezond aan tafel - recept

3. Wortel walnoten cake – Niven Kunz

Het recept voor deze wortel walnoten cake komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Wortel walnoten cake (Niven Kunz) - Gezond aan tafel - recept

4. Yoghurt mascarpone taart met pistachenoten – Anne Marie Reuzenaar

Het recept voor deze yoghurt mascarpone taart met pistachenoten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Yoghurt mascarpone taart met pistachenoten - Gezond aan tafel - recept

5. Gele cake met chocoladeglazuur (Broodbuik) – William Davis

Het recept voor deze gele cake met chocoladeglazuur komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog William Davis. Deze basiscake vormt een uitgangspunt voor talloze variaties!

Gele cake met chocoladeglazuur (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept

6. Pindakaastaart (Broodbuik) – William Davis

Het recept voor deze pindakaastaart komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog William Davis. Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Met dit recept krijgen je kinderen gezonde eiwitten en vetten binnen, slim vermomd als Pindakaastaart.”

Pindakaastaart (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept

7. Kokos-aardbeientaart – Food Bandits

Het recept voor deze kokos-aardbeientaart komt uit het boek Andere koek van Food Bandits.

Kokos-aardbeientaart - Gezond aan tafel - recept

8. Suikervrije pudding taart – Kyra de Vreeze

Last van stress? In haar boek Kyra’s Kitchen geeft Kyra de Vreeze (bekend van haar blog Kyra’s Kitchen) tips om stress tegen te gaan, waaronder voedingstips en recepten. Een van die recepten is deze suikervrije pudding taart. Hij is heerlijk!

Suikervrije pudding taart - Gezond aan tafel - recept

9. Suikervrije chocoladetaart met kokos & chiazaad – Ida de Haart (SLA)

Het recept voor deze suikervrije chocoladetaart met kokos & chiazaad komt uit het boek SLA van Ida de Haart. En over dit recept in het boek: “Dit is de eerste suiker- en zuivelvrije taart die ik voor SLA ontwikkelde en hij staat sindsdien vast op onze menukaart. Hij is zo populair dat onze gasten meerdere punten tegelijk kopen om thuis in te vriezen. Echt een taart voor de chocoladeliefhebber!”.

Suikervrije chocoladetaart - Gezond aan tafel - recept

10. Courgettetaart met avocado-limoencreme – Nanneke Schreurs en José van Riele

Het recept voor deze courgettetaart met avocado limoencrème komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Courgettetaart met avocado limoencrème - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.