Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze havermout pannenkoeken met blauwe bessen komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. In Lekker Miljuschka deelt de 24Kitchen-chef haar favoriete recepten met jou. Als moeder van twee kinderen weet Miljuschka als geen ander hoe moeilijk het af en toe is om hun iets voor te schotelen wat ze lusten. Daarom bevat dit boek de gezonde kinderrecepten die bij haar thuis een succes zijn. Maar Miljuschka zou Miljuschka niet zijn als ze geen aandacht zou besteden aan de guilty pleasures! Zo deelt ze in dit kookboek het recept van haar superzondige cheesecake en andere guilty-as-hell recepten.
Over dit recept schrijft Miljuschka: “In veel huishoudens bestaat het avondeten wel eens uit de grote P – aka de pannenkoek. Voor mij waren pannenkoeken eigenlijk altijd een ontbijtding. Zo zie je maar dat de manier waarop je thuis eet de basis vormt voor het verdere keukenspel in je leven. […] Voor Miljuschka’s foodtrucks ben ik drie weken in Amerika geweest. Op een van de eerste ochtenden werd ik achter een volledig ontbijtbuffet gezet. Het meest verbluffende waren de blueberry pancakes: stapels pannenkoeken met daarop en daaromheen slagroom. Ik was, zoals je kunt begrijpen, op slag misselijk. Toch vond ik de combinatie van gerezen pancakes met blauwe bessen opmerkelijk. Ik maak ze met havermout, zodat er toch een bite in zit. En ze zijn redelijk gezond, al zeg ik het zelf.”