Het recept voor deze sushi-salade met tofu en gemengde paddenstoelen komt uit Het complete NewFysic Kookboek.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het complete NewFysic Kookboek

    NewFysic

    • Blijven genieten van lekker eten, en toch blijvend én natuurlijk afvallen
    • Van NewFysic, de snelst groeiende natuurlijk afvalcommunity van Nederland
    • Bomvol heerlijke recepten, informatie van NewFysic-coaches, ervaringsverhalen en handige informatie over voedingssupplementen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 200 g tofu
  • 1 kleine broccoli
  • ½ komkommer
  • 100 g sugar snaps
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 3 norivellen
  • VOOR DE DRESSING
  • 1 el sesamolie
  • 1 el Kikkoman sojasaus less salt
  • ½ el wittewijnazijn
  • 1 teentje knoflook, gepeld, geperst
  • stukje gemberwortel (à 1 cm), geraspt
  • OM TE GARNEREN
  • Sesamzaadjes geroosterd
  • Handjevol verse korianderblaadjes
  • VOOR ERBIJ
  • 80 g zilvervliesrijst
  • 1 el wittewijnazijn
  • ½ el sesamolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak nu eerst de dressing. Meng de sesamolie met de sojasaus, wittewijnazijn, knoflook en gember en meng tot een egale dressing.
  • Druk het vocht uit de tofu en snijd hem in blokjes. Laat de tofu 20-30 minuten marineren in de dressing.
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Meng dan met de wittewijnazijn en sesamolie en laat even staan.
  • Snijd intussen de broccoli in roosjes en de komkommer in blokjes. Maak de sugar snaps en paddenstoelen schoon en knip de norivellen in kleine vierkantjes.
  • Breng een pan water aan de kook en blancheer de broccoli 2-3 minuten. Houd ze daarna direct onder koud stromend water om af te koelen.
  • Rooster de paddenstoelen 10 minuten in de oven, zodat ze sappig en knapperig zijn. Meng dan alle ingrediënten voor de salade met de gemarineerde tofu en de rest van de dressing.
  • Schep de sushi-salade op borden, bestrooi met de sesamzaadjes en korianderblaadjes en serveer met de zilvervliesrijst.
  • Dit recept komt uit dit boek


    Het complete NewFysic Kookboek

    NewFysic

    • Blijven genieten van lekker eten, en toch blijvend én natuurlijk afvallen
    • Van NewFysic, de snelst groeiende natuurlijk afvalcommunity van Nederland
    • Bomvol heerlijke recepten, informatie van NewFysic-coaches, ervaringsverhalen en handige informatie over voedingssupplementen
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het complete NewFysic Kookboek

NewFysic

  • Blijven genieten van lekker eten, en toch blijvend én natuurlijk afvallen
  • Van NewFysic, de snelst groeiende natuurlijk afvalcommunity van Nederland
  • Bomvol heerlijke recepten, informatie van NewFysic-coaches, ervaringsverhalen en handige informatie over voedingssupplementen
12,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay