Avocado makreel salade (Niven Kunz)

Avocado makreel salade (Niven Kunz)

3.8 / 5. 4

Ingrediënten avocado makreel salade

  • 4 avocado’s
  • 200 g komkommer (½ komkommer)
  • 250 g gerookte makreel
  • 80 g crème fraîche
  • 8 takjes koriander, fijngehakt
  • geraspte schil van 1 limoen
  • peper
  • zout
  • 1 el wit sesamzaad

Bereidingswijze

  • Halveer de avocado’s, schep voorzichtig het vruchtvlees eruit en bewaar de avocadoschillen.
  • Snij 200 gram van de avocado’s in kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer.
  • Pluk de makreel en meng het visvlees met de crème fraîche en koriander, de geraspte limoenschil en de komkommer- en avocadoblokjes.
  • Breng de salade op smaak met peper en zout.
  • Presenteer de salade door de avocadoschillen te vullen met het avocado-makreelmengsel en maak af met het sesamzaad.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze avocado makreel salade komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Hij schrijft erover in het boek: “Het schoonmaken van een avocado is eigenlijk heel eenvoudig: zet het mes erin tot aan de pit en draai de avocado rond. Draai de twee helften los en zet het mes in de grote pit en trek zo de pit eruit. Als de avocado goed rijp is, haal je de helften er met een lepel heel makkelijk en schoon uit, zodat de schil heel blijft.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Groente!

Niven Kunz

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Voor iedereen die graag wil koken met groente maar niet altijd weet hoe
  • Supersimpele recepten van sterrenchef Niven Kunz met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn
  • Spectaculair resultaat met simpele twists
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔