Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Samosa’s met koriandersaus

Samosa’s met koriandersaus

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • Voor de samosa’s
  • 1 el plantaardige olie
  • ½ gele ui, gesnipperd
  • 225 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 75 g diepvriesdoperwten, ontdooid
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • grof zeezout
  • 1 plak koelvers bladerdeeg (ca. 250 g)
  • tarwebloem, om te bestuiven
  • 1 groot biologisch ei, losgeklopt met 1 tl water
  • Voor de koriandersaus
  • 15 g verse korianderblaadjes
  • 1 kleine teen knoflook, fijngehakt
  • ¾ tl grof zeezout
  • 1 el vers citroensap
  • 60 ml olijfolie

Bereidingswijze

  • Begin met de samosa’s. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog tot hoog vuur. Voeg de uisnippers en de aardappelblokjes toe. Bak ze ca. 12 minuten tot ze zacht zijn, roer af en toe. Voeg de doperwten, het kerriepoeder, de knoflook en een theelepel zout toe en bak alles al roerend 1 minuut. Schep het in een kom.
  • Verwarm de airfryer voor tot 200 °C.
  • Rol het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 18 x 36 cm. Snijd de deeglap in de lengte in 2 repen. Snijd elke reep in de breedte in 4 stukken. Je hebt nu 8 vierkanten. Bestrijk de randen van elk deegvierkant met wat losgeklopt ei. Schep 1 eetlepel vulling op het deegvierkant. Vouw het deeg dubbel tot een driehoek en druk de randen dicht met een vork. Herhaal dit met de andere deegvierkanten.
  • Leg voorzichtig twee samosa’s in de veelzijdige mand. Zet het rooster in de mand en leg er twee samosa’s op. Plaats de mand in de airfryer. Bak de samosa’s ca. 10 minuten onafgedekt tot ze gelijkmatig bruin zijn. Leg ze op een schaal en bak de andere vier samosa’s op dezelfde manier.
  • Maak intussen de koriandersaus. Mix de koriander, de knoflook, driekwart theelepel zout, het citroensap en de olijfolie in een keukenmachine tot een saus die zo dik is als pesto. Serveer de saus bij de samosa’s.

Wil je meer recepten uit de categorie Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze samosa’s met koriandersaus komt uit Het airfryer kookboek van William-Sonoma, Inc. De vulling van deze samosa’s bestaat uit aardappel, ui en doperwten, op smaak gebracht met kerriepoeder en knoflook. Deze hapjes in Indiase stijl zijn altijd een succes op feestjes. In de airfryer worden ze lekker krokant.

 

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔

Inkijkexemplaar van