Ingrediënten
-
1 el
plantaardige olie
-
½
gele ui, gesnipperd
-
225 g
kruimige aardappels, geschild en in blokjes gesneden
-
75 g
diepvriesdoperwten, ontdooid
-
2 tl
kerriepoeder
-
1
teen knoflook, fijngehakt
-
grof zeezout
-
1
plak koelvers bladerdeeg (ca. 250 g)
-
tarwebloem, om te bestuiven
-
1
groot biologisch ei, losgeklopt met 1 tl water
-
15 g
verse korianderblaadjes
-
1
kleine teen knoflook, fijngehakt
-
¾ tl
grof zeezout
-
1 el
vers citroensap
-
60 ml
olijfolie
Bereidingswijze
-
Begin met de samosa’s. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog tot hoog vuur. Voeg de uisnippers en de aardappelblokjes toe. Bak ze ca. 12 minuten tot ze zacht zijn, roer af en toe. Voeg de doperwten, het kerriepoeder, de knoflook en een theelepel zout toe en bak alles al roerend 1 minuut. Schep het in een kom.
-
Verwarm de airfryer voor tot 200 °C.
-
Rol het bladerdeeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 18 x 36 cm. Snijd de deeglap in de lengte in 2 repen. Snijd elke reep in de breedte in 4 stukken. Je hebt nu 8 vierkanten. Bestrijk de randen van elk deegvierkant met wat losgeklopt ei. Schep 1 eetlepel vulling op het deegvierkant. Vouw het deeg dubbel tot een driehoek en druk de randen dicht met een vork. Herhaal dit met de andere deegvierkanten.
-
Leg voorzichtig twee samosa’s in de veelzijdige mand. Zet het rooster in de mand en leg er twee samosa’s op. Plaats de mand in de airfryer. Bak de samosa’s ca. 10 minuten onafgedekt tot ze gelijkmatig bruin zijn. Leg ze op een schaal en bak de andere vier samosa’s op dezelfde manier.
-
Maak intussen de koriandersaus. Mix de koriander, de knoflook, driekwart theelepel zout, het citroensap en de olijfolie in een keukenmachine tot een saus die zo dik is als pesto. Serveer de saus bij de samosa’s.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?
Het recept voor deze samosa’s met koriandersaus komt uit Het airfryer kookboek van William-Sonoma, Inc. De vulling van deze samosa’s bestaat uit aardappel, ui en doperwten, op smaak gebracht met kerriepoeder en knoflook. Deze hapjes in Indiase stijl zijn altijd een succes op feestjes. In de airfryer worden ze lekker krokant.
Zo ziet dit recept eruit in het boek