Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Thaise beef salade

Thaise beef salade

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 300 g ribeye
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 1 sjalot
  • 10 cherrytomaten
  • 3 snackkomkommers
  • 4 muntblaadjes
  • 3 takjes koriander
  • 50 g gezouten pinda’s
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl togarashi-chilipoeder
  • 1 tl kippenbouillonpoeder
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl gembersiroop

Bereidingswijze

  • Snijd de ribeye tegen de draad in in zo dun mogelijke reepjes. Schep het vlees om met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Halveer de tomaatjes en snijd de komkommers in plakjes. Snijd de munt fijn. Hak de koriander en pinda’s grof. Pers de limoen uit.
  • Kook (blancheer) de ribeye 30 seconden in kokend water, giet af en doe in een kom.
  • Voeg de sjalot, tomaat, komkommer, munt, koriander, het limoensap, de vissaus, sojasaus, het chilipoeder, kippenbouillonpoeder, de sesamolie en gembersiroop toe en schep om.
  • Verdeel over twee borden en garneer met de pinda’s. Lekker met rijst.

Tip

Deze Thaise salade met ribeye is het ideale als je weinig tijd hebt om te koken. Lekker fris, pittig en licht. En echt heel snel op tafel!

Tv-chef Eveline Wu leert Nederland hoe gemakkelijk Aziatisch koken is. Met de makkelijke Aziatische recepten uit ‘Simply Asian’ zet je zelf zo de lekkerste wontons, buns of noodle-soepjes op tafel!

In Simply Asian neemt Eveline je mee op reis naar haar vijf favoriete eetlanden China, Japan, Thailand, Vietnam en Korea. Ontdek hoe makkelijk de heerlijke smaken van Azië samen met Eveline thuis samen te maken zijn. Van goedgevulde Tom Yum Kung (Thaise soep) en stomende dumplings, Crispy tempura en sticky yakitori, tot heerlijke knapperige Bánh Xèo (Vietnamese pannenkoekjes). Dit wil je!

Credits beeldmateriaal: Elvan ünlü

Inkijkexemplaar van



Simply Asian

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔