Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
U kunt de gelatine vervangen door suikerarme of suikervrije gelei (bijvoorbeeld frambozengelei), die gemaakt is met 250 ml van de rosé. Als die is afgekoeld, voegt u de rest van de wijn toe om de bubbels te behouden. Vervang de wijn door druivensap als u dit dessert voor kinderen maakt of liever geen wijn gebruikt.
Het recept voor deze zomerfruit gelei komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Een mooi dessert dat goed bij een ontspannen zomerlunch past, maar ook bij een meer formeel diner. Een bron van vitamine C en polyfenolen!
Kookboek bij dementie geeft praktische tips over hoe je door middel van gezonde voeding het risico op dementie kunt verkleinen. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren sterk toenemen. Kookboek bij dementie bevat veel informatie over het ontstaan van dementie en de invloed van voedingsstoffen hierop. Talloze tips, adviezen en 100 heerlijke recepten, gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, helpen je om je brein te beschermen tegen dementie. Een onmisbaar boek voor iedereen die gezond oud wil worden.