Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Zomerfruit gelei

Zomerfruit gelei

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • gelatineblaadje
  • 375 ml mousserende rosé
  • 60 g basterdsuiker
  • 320 g gemengde zomervruchten (bosbessen, frambozen, aardbeien)

Bereidingswijze

  • Doe de gelatinevelletjes in een kom met koud water om zachter te worden.
  • Verhit de rosé in een kleine pan en breng aan de kook. Voeg de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur.
  • Neem de gelatine uit het water en knijp het vocht eruit. Voeg aan het wijnmengsel toe en roer tot de gelatine is opgelost. Giet over in een kan en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Verdeel de zomervruchten terwijl de gelei afkoelt over 4 serveerglazen. Snijd de aardbeien als ze zeer groot zijn in kleine stukjes.
  • Als het geleimengsel is afgekoeld (maar niet koud is), giet het dan over het fruit in de glazen. Zet het fruit niet helemaal onder. Zet enkele uren of een nacht in de koelkast.

Tip

U kunt de gelatine vervangen door suikerarme of suikervrije gelei (bijvoorbeeld frambozengelei), die gemaakt is met 250 ml van de rosé. Als die is afgekoeld, voegt u de rest van de wijn toe om de bubbels te behouden. Vervang de wijn door druivensap als u dit dessert voor kinderen maakt of liever geen wijn gebruikt.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze zomerfruit gelei komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Een mooi dessert dat goed bij een ontspannen zomerlunch past, maar ook bij een meer formeel diner. Een bron van vitamine C en polyfenolen!

Kookboek bij dementie geeft praktische tips over hoe je door middel van gezonde voeding het risico op dementie kunt verkleinen. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren sterk toenemen. Kookboek bij dementie bevat veel informatie over het ontstaan van dementie en de invloed van voedingsstoffen hierop. Talloze tips, adviezen en 100 heerlijke recepten, gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, helpen je om je brein te beschermen tegen dementie. Een onmisbaar boek voor iedereen die gezond oud wil worden.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van