Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Vegetarische cassoulet (stoofpotje)

Vegetarische cassoulet (stoofpotje)

4.8 / 5. 4

Ingrediënten vegetarische cassoulet

Bereidingswijze

  • Smoor de ui en de plakjes winterwortel in een scheut olijfolie, samen met de laurierblaadjes en het takje rozemarijn.
  • Voeg na 7 minuten de gesnipperde teentjes knoflook toe en wanneer die zacht zijn, kruiden met zout, peper en paprikapoeder.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, samen met ongeveer 250 ml water en laat de groenten ca. 10 minuten pruttelen.
  • Spoel de witte bonen goed af en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat het geheel 5 minuten doorwarmen.
  • Giet voor het opdienen een scheut olijfolie over de cassoulet en smullen maar!

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze vegetarische cassoulet komt uit het boek PUUR! Vegamama van Pauline Schonewille. Met dit boek is het makkelijker dan ooit om aantrekkelijke vegetarische maaltijden te maken die echt iedereen lekker vindt, óók je kinderen. Zonder uren in de keuken te staan, zonder lange tanden aan tafel. Pauline Schonewille deelt in dit boek haar recepten met beginnende en gevorderde vegamama’s. Voor snel, verantwoord én lekker koken en eten.

Over dit recept schrijft ze: “Vegetarische cassoulet! Lekker met knapperig brood en extra vierge olijfolie om te dippen en een lekkere groene salade met Franse dressing en tomaatjes.”

Inkijkexemplaar van