Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Thaise roerbakschotel met groene thee noedels

Thaise roerbakschotel met groene thee noedels

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 100 g broccoliroosjes
  • 1 el raapzaadolie
  • 1 rode ui, in zeer dunne plakjes
  • 1 prei, schoongemaakt en geraspt
  • 2 wortelen, in lucifers gesneden
  • 1 rode en 1 gele paprika, de zaadlijsten verwijderd en in plakjes gesneden
  • 100 g boerenkool of palmkool, alleen de bladeren, in stukjes gescheurd
  • 80 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 250 g bereide kalkoen of kip
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes (naar keuze)
  • Voor de noedels
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 1 tl palmsuiker
  • 2 tl vissaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el zoete chilisaus
  • 200 g groene thee-noedels
  • 30 g fijngehakte pinda’s
  • ½ rode chilipeper, de zaadlijsten verwijderd en zeer fijn gesneden (naar keuze)
  • Voor de saus
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 1 tl palmsuiker
  • 2 tl vissaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el zoete chilisaus

Bereidingswijze

  • Blancheer de broccoliroosjes 2 minuten in kokend water. Giet af.
  • Meng voor de noedels de limoenrasp en het limoensap, de palmsuiker, vissaus, sesamolie en zoete chilisaus in een kom. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking, giet af en voeg samen met de pinda’s en chilipeper, indien gebruikt, aan de kom toe. Houd warm.
  • Verhit de raapzaadolie in een wok op hoog vuur. Voeg de ui, prei en wortel toe en roerbak 2 minuten. Voeg de paprika, boerenkool en champignons toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bereide kalkoen of kip toe en bak 1 minuut.
  • Meng de ingrediënten voor de saus, giet in de wok en roer alles goed door elkaar. Schep de roergebakken groenten erop, bestrooi met de sesamzaadjes (indien gebruikt) en dien op.

Tip

Groene thee-noedels zijn verkrijgbaar in de toko, maar u kunt ook soba of rijstnoedels gebruiken.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij?

Het recept voor deze Thaise roerbakschotel met groene thee noedels komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Een veelzijdig recept met aromatische, pittige smaken. Een bron van vitamine B6, C, E, folaat, polyfenolen!

Kookboek bij dementie geeft praktische tips over hoe je door middel van gezonde voeding het risico op dementie kunt verkleinen. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren sterk toenemen. Kookboek bij dementie bevat veel informatie over het ontstaan van dementie en de invloed van voedingsstoffen hierop. Talloze tips, adviezen en 100 heerlijke recepten, gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, helpen je om je brein te beschermen tegen dementie. Een onmisbaar boek voor iedereen die gezond oud wil worden.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van