Spinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje

Spinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje

Dit recept voor spinazie met kipfilet en een Limburgs kaasje komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers.

Ze schrijft erover in haar boek: ‘Simpele gerechten kunnen toch zo lekker zijn hè. Dat is dit recept zeker.’

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 10 minuten rondom gaar.
  • Fruit de ui kort mee.
  • Voeg de knoflook toe en beetje bij beetje de spinazie.
  • Roerbak dit tot het grootste gedeelte van het vocht dat uit de spinazie komt, is verdampt. 
  • Voeg de kaasjes toe en laat deze al roerend smelten. 
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip

Een Limburgs kaasje is befaamd om de sterke geur en de plakkerige korst. Onder de korst zit een smaakvol, romig kaasje met een licht kruidige smaak. De korst is eetbaar. Naar wens kun je de korst ook wegsnijden. Ieder zijn smaak.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 22.5
  • Makkelijk en snel koolhydraatbeperkt eten
  • Met handige weekmenu's en 120 recepten
  • Voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen