Gezond aan tafel logo
Yvonne Lemmers (Grip op koolhydraten)

Yvonne Lemmers (Grip op koolhydraten)

Yvonne Lemmers is diëtiste en ervaringsdeskundige. Zij begeleidt mensen die graag willen afvallen en verkocht al ruim 250.000 boeken van haar beproefde methode Grip op koolhydraten (GOK). Lees meer over Yvonne Lemmers en Grip op koolhydraten op haar website. Op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor nieuwtjes.

Over Yvonne Lemmers

Yvonne Lemmers (1960) volgde een vwo-opleiding en studeerde in 1983 af als diëtist aan de Akademie Diëtetiek Nijmegen. Ze is getrouwd en moeder van dochter Britt (1990) en zoon Bas (1991).

Tussen haar 30-ste (na het krijgen van 2 kinderen) en 44-ste jaar onderging ze diverse soorten therapie voor vastzittende spieren. Haar gewrichten gingen steeds vaker pijn doen, ze ontwikkelde allerlei allergieën en huidklachten, en werd na haar veertigste ieder jaar minstens 1 kg zwaarder.

In juni 2004 startte ze met een koolhydraatbeperkt voedingsprogramma. Ze viel iedere week ca. 1 kg af en na 6-7 weken was ze ongeveer 6 kg en de nodige centimeters kwijt. Alle gezondheidsklachten verdwenen, ze kreeg veel energie en heeft geen voortdurende ‘honger/trek’ meer. Door haar enthousiaste verhalen, kreeg ze het verzoek om anderen te begeleiden. Vanaf januari 2005 begeleidde ze met succes vele mensen in groepsverband en individueel (ook online).

In 2007 kreeg ze borstkanker. Na een borstoperatie kreeg ze bestralingen van de lymfeklieren en chemokuren. Ondanks de 5-jarige hormoontherapie wist ze met haar eigen dieet gewichtstoename te voorkomen.

Ze heeft inmiddels vier boeken en een voedingsplanner over Grip op koolhydraten op haar naam staan. Er is ook een ondersteunend Grip op Koolhydraten-forum en Facebook-groep. Samen met diëtiste Karin Herder heeft ze een netwerk voor GOK-begeleidende diëtisten ingericht.

Boeken Yvonne Lemmers

In september 2021 verscheen Grip op koolhydraten – snel en simpel, in 30 minuten op tafel Dit boek maakt GOK nóg toegankelijker: met meer dan 90 snelle en simpele recepten en 28 handige dagmenu’s zit je in 30 minuten aan tafel en sta je met een verzadigd gevoel weer op!

 • Slank én energiek met Grip op Koolhydraten staat vol koolhydraatbeperkte recepten en tien uitgewerkte koolydratenuurtjes. Verder van Yvonne:
 • Grip op koolhydraten, snelle en makkelijke weekmenu’s. Met de handige weekmenu’s hierin is het plannen van je week een fluitje van een cent. Met 120 recepten, opties met tussendoortjes en tweemaal daags eten (balansmenu), en drankjes en soepen, is het hét boek voor de ervaren GOK-ker of de starter: een boek voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen. Van eetlust naar eetrust!
 • Ook beschikbaar: Grip op koolhydraten en Grip op koolhydraten – voedingsplanner.

Recepten Yvonne Lemmers

Op onze website vind je diverse recepten van Yvonne Lemmers. Bekijk hieronder de populairste, die voor courgettespaghetti.

Courgettespaghetti van Yvonne Lemmers - Gezond aan tafel - recept

Blogs Yvonne Lemmers

Lees ook de volgende blog-posts op onze website:

 • Op gewicht komen met Grip op koolhydraten: fase 1
  Wil je op gewicht komen met het koolhydraatbeperkte dieet Grip op koolhydraten van Yvonne Lemmers? Hier vind je de richtlijnen. En val je niet genoeg af (minder dan 0,5 tot 1 kilo per week)? Dan heeft Yvonne nog een paar tips voor je.
 • Grip op koolhydraten van Yvonne Lemmers: succesvol afvallen
  Het boek Grip op koolhydraten helpt je om van klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen af te komen. Het boek bevat basisrichtlijnen, handige dagmenu’s en recepten. Bekijk hier 3 gratis recepten, het inkijkexemplaar en de trailer van het boek.
 • Diabetes en koolhydraatbeperkt eten: 7 weetjes
  Diabetes en koolhydraatbeperkt eten is een goede combinatie. Waarom? Hier 7 vragen over diabetes type 2 en type 1 en koolhydraatbeperking (zoals met Grip op koolhydraten, het dieet van Yvonne Lemmers) beantwoord.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Laat hier je mailadres achter; zodra we meer informatie beschikbaar hebben, zoals (gratis) recepten, blogs, sneak previews of nieuws over (nieuwe) boeken, mailen we je.

 •  *
 •  *
 •  *
 •  *

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!