Yvonne Lemmers (Grip op koolhydraten)

Yvonne Lemmers (Grip op koolhydraten)

Yvonne Lemmers is diëtiste en ervaringsdeskundige. Zij begeleidt mensen die graag willen afvallen en verkocht al ruim 150.000 boeken van haar beproefde methode Grip op koolhydraten (GOK). Lees meer over Yvonne Lemmers en Grip op koolhydraten op haar website.

Biografie Yvonne Lemmers

Yvonne Lemmers (1960) volgde een vwo-opleiding en studeerde in 1983 af als diëtist aan de Akademie Diëtetiek Nijmegen. Ze is getrouwd en moeder van dochter Britt (1990) en zoon Bas (1991).

Tussen haar 30-ste (na het krijgen van 2 kinderen) en 44-ste jaar onderging ze diverse soorten therapie voor vastzittende spieren. Haar gewrichten gingen steeds vaker pijn doen, ze ontwikkelde allerlei allergieën en huidklachten, en werd na haar veertigste ieder jaar minstens 1 kg zwaarder.

In juni 2004 startte ze met een koolhydraatbeperkt voedingsprogramma. Ze viel iedere week ca. 1 kg af en na 6-7 weken was ze ongeveer 6 kg en de nodige centimeters kwijt. Alle gezondheidsklachten verdwenen, ze kreeg veel energie en heeft geen voortdurende ‘honger/trek’ meer. Door haar enthousiaste verhalen, kreeg ze het verzoek om anderen te begeleiden. Vanaf januari 2005 begeleidde ze met succes vele mensen in groepsverband en individueel (ook online).

In 2007 kreeg ze borstkanker. Na een borstoperatie kreeg ze bestralingen van de lymfeklieren en chemokuren. Ondanks de 5-jarige hormoontherapie wist ze met haar eigen dieet gewichtstoename te voorkomen.

Ze heeft inmiddels vier boeken en een voedingsplanner over Grip op koolhydraten op haar naam staan. Er is ook een ondersteunend Grip op Koolhydraten-forum en Facebook-groep. Samen met diëtiste Karin Herder heeft ze een netwerk voor GOK-begeleidende diëtisten ingericht.

Boeken Yvonne Lemmers

Grip op koolhydraten - snelle en makkelijke weekmenu's - Yvonne LemmersVanaf december 2018 ligt Yvonnes vijfde boek in de winkels: Grip op koolhydraten, snelle en makkelijke weekmenu’s. Met de handige weekmenu’s hierin is het plannen van je week een fluitje van een cent. Met 120 recepten, opties met tussendoortjes en tweemaal daags eten (balansmenu), en drankjes en soepen, is het hét boek voor de ervaren GOK-ker of de starter: een boek voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen. Van eetlust naar eetrust!

Ook beschikbaar van Yvonne Lemmers: Grip op koolhydraten en Grip op koolhydraten – voedingsplanner. In juni 2019 verschijnt haar nieuwste boek: Slank én energiek met Grip op Koolhydraten.

Recepten Yvonne Lemmers

Op onze website vind je diverse recepten van Yvonne Lemmers. Bekijk hieronder de populairste, die voor courgettespaghetti.

Courgettespaghetti van Yvonne Lemmers - Gezond aan tafel - recept

Blogs Yvonne Lemmers

Lees ook de volgende blog-post op onze website:

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!