Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Quinoa met geroerbakte groenten

Quinoa met geroerbakte groenten

3 / 5. 1

Ingrediënten

  • 120 g quinoa
  • olie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • ½ fijngesneden rode peper
  • 200 g broccoli in roosjes
  • 200 g (diepvries)doperwten
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 250 g)
  • sap van ½ citroen
  • 20 blaadjes fijngesneden verse munt
  • handje fijngesneden verse peterselie
  • 1 in ringetjes gesneden lente-ui
  • 1 el pijnboompitten

Bereidingswijze

  • Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg de broccoliroosjes toe, roerbak deze even mee en voeg vervolgens de doperwten toe. Roerbak dit even tot de broccoli beetgaar is.
  • Voeg de gekookte quinoa, kikkererwten en het citroensap toe en roerbak het geheel nog even goed door elkaar.
  • Rooster ondertussen 1 eetlepel pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Voeg als laatste munt en peterselie toe en garneer het gerecht met pijnboompitten en lente-ui.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze quinoa met geroerbakte groenten komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie.

Bij roerbakken en wokken bak je op hoge temperatuur supersnel kleine stukjes groenten, eventueel in combinatie met kip, vis, of vlees(vervanger). Het idee achter de roerbakgerechten in Eet als een expert steeds hetzelfde: kook de noodles, zilvervliesrijst, quinoa of boekweit gaar en roerbak gesneden groenten en vis, kip, kalkoen of tofu. Begin met een uitje en knoflook, roerbak vervolgens als eerste de harde groenten, en voeg later de zachtere groenten toe. Om het gerecht op smaak te brengen kun je de tofu, kip, vis vooraf marineren of een woksaus toevoegen (zie recept in het boek). Garneer het gerecht met noten, zaden, pitten en/of verse kruiden. Heb je een restje over? Kook dan wat extra zilvervliesrijst of quinoa en klaar is je lunch voor de volgende dag!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Eet als een expert

I am a foodie

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Haalbare adviezen en recepten van een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers
  • Welke voeding is gezond en waarom?
  • Lekkere ideeën van ontbijt tot diner en handige weekschema’s
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔