Pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat

Pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat

Deze pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat is heerlijk zomers. Een fijn hoofdgerecht voor in het weekend! Het bereiden ervan kost wel meer tijd dan een kant-en-klaar pizza in de oven gooien, maar het is de moeite waard. Lekker met een biertje erbij (kijk hieronder voor de biertip)! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks).

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vier seizoenen koken met Gartine

    Gartine

    • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
    • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
    • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Prik de aubergines rondom in met een vork of mes. Leg de aubergines met de olie in een ovenschaal en zet 45 minuten in de oven; keer op de helft van de tijd om. Laat ze afkoelen en haal de schil ervan af. Rooster het komijnzaad in een koekenpan. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat een minuut draaien. Proef of er nog wat zout bij moet.
  • Doe de gist, suiker en het water in een kom en meng door elkaar. Zet 10 minuten op een warme plek, totdat er bubbeltjes op komen. Doe de bloem, zout en olijfolie in een andere kom, roer door elkaar, maak een kuiltje in het midden en doe daar het gistmengsel in en meng goed door elkaar. Maak twee ballen. Leg ze op een bestoven plank en doe er een vochtige doek overheen. Zet een halfuur op een warme plek; de ballen moeten in volume verdubbeld zijn. Rol de twee ballen op een met bloem bestoven werkblad uit tot ovale plakken van 4 mm dik en leg ze op een bakplaat. Smeer er de auberginecrème op.
  • Schakel de temperatuur naar 220 ºC. Verdeel de helft van de tomaatjes over de pizza’s, bestrooi met wat zout, peper en een beetje olijfolie en bak ze 15 à 20 minuten in de oven. Haal de pizza’s uit de oven en strooi de rest van de tomaatjes met de kruiden over de pizza.

Tip

  • Biertip: The Wild Beer Co, Evolver, Brettanomyces fermented IPA, Engeland
  • Muziektip: Roy Harper, My friend

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vier seizoenen koken met Gartine

    Gartine

    • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
    • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
    • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Vier seizoenen koken met Gartine

Gartine

  • Proef de gerechten van Amsterdams leukste lunchrestaurantje nu ook thuis
  • Heerlijke moestuin-recepten (zo lekker, dat de NY Times en Time Out erover schrijven)
  • Met wijn- en muziektips: joie de vivre als lifestyle
29,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay