Kokossoep met vegetarische kipstukjes
- 2
- Jennifer en Sven
- Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 gele uien
- 2 tenen knoflook
- 15 g verse gember
- 1 limoen
- 1½ tl gele currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml water
- 2 el bouillonpoeder
- 160 g vegetarische kipstukjes
- 1 courgette
- 7 g verse basilicum
Bereidingswijze
- Snijd de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap eruit boven een schaaltje.
- Fruit de ui in de soeppan. Voeg vervolgens de gember en knoflook toe en bak kort mee. Voeg de currypasta toe, schep om en voeg direct daarna het limoensap, de kokosmelk, 500 ml water, het bouillonpoeder en de kipstukjes toe.
- Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Maak intussen met een spiraalsnijder noodles van de courgette en snijd het basilicum grof. Voeg de courgettenoedels de laatste 2 minuten toe aan de soep.
- Serveer de kokossoep met het verse basilicum.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze kokossoep met vegetarische kipstukjes komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel).
Voedingswaarden per persoon: 612 kcal – 41g vet – 33g koolhydraten – 26g eiwit