Kipcurry van de bakplaat

Kipcurry van de bakplaat

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl kerrie
  • ½ tl garam masala
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl versgeraspte gemberwortel
  • 2 el kokosolie
  • 450 g kipfilet, in stukjes van 5 cm
  • ½ bloemkool, in roosjes van ca. 5 cm
  • ingelegde rode uien (zie boek)
  • verse blaadjes koriander, als garnering

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Roer in een grote kom de knoflook, kerrie, garam masala, kurkuma, gember en kokosolie tot een pasta. Schep de stukjes kip en bloemkool erdoor tot ze allemaal bedekt zijn met de pasta. Verdeel de kip en bloemkool in een gelijkmatige laag over de gereedstaande bakplaat. Bak alles 15-20 minuten; draai de bakplaat halverwege de tijd een keer om.
  • Verdeel de ingelegde uien en koriander erover en dien op.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze kipcurry van de bakplaat komt uit het boek Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow.

Over het recept in het boek: “Dit recept is ongelofelijk simpel. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten samen omscheppen, op een bakplaat leggen, in de oven schuiven en klaar is Kees. Het is een superclean gerecht, en je kunt het ook snel omtoveren tot een gezinsmaaltijd: verdubbel dan de hoeveelheden in het recept en geef er wat kant-en-klare, opgewarmde naan bij voor de kids.”

Inkijkexemplaar van