Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gevulde flespompoen

Gevulde flespompoen

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 kleine flespompoenen (ca. 2-2,5 kg totaal)
  • 200 g linzen uit blik (uitlekgewicht)
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn, blaadjes gerist en fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • peper
  • zout
  • 50 g pompoenpitten
  • chilivlokken, naar smaak
  • VOOR DE WHIPPED FETA
  • 200 g feta of witte kaas
  • 100 ml water
  • geraspte schil van ½ biologische citroen
  • 1 el olijfolie

Verder nodig

  • bakpapier
  • staafmixer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de flespompoenen doormidden. Haal de zaden en draden eruit en leg de pompoenen met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de flespompoenen in de oven circa 45 minuten garen tot ze helemaal zacht zijn.
  • Maak ondertussen de linzenvulling en de whipped feta. Meng voor de linzenvulling de linzen, olijfolie, rozemarijn, rode ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng voor de whipped feta met een staafmixer de feta of witte kaas, het water, de geraspte schil van de citroen en een eetlepel olijfolie tot een smeuïge saus.
  • Haal de pompoenhelften uit de oven, leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Schep de linzenvulling in de holtes van de pompoenen en zet de gevulde pompoenen circa 15 minuten terug in de oven. Zet de laatste 5 minuten de grill aan. Iedere oven werkt anders, maar de pompoenen moeten helemaal gaar zijn en de linzen aan de bovenkant krokant. Let er wel op dat ze niet verbranden.
  • Haal de pompoenen uit de oven, serveer ze met een flinke schep whipped feta en strooi er de pompoenpitten en, naar smaak, wat chilivlokken overheen.

Tip

De geraspte schil van de citroen zorgt voor een lekkere frisse kick! Op de foto zie je de pompoen nog gedecoreerd met wat cress.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze gevulde flespompoen komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco.

Over het recept in het boek: “De zoete, nootachtige smaak van pompoen is mooi in combinatie met het zoute van de feta. De knapperige linzen geven dit gerecht een lekkere crunch. Serveer deze pompoen zo in de schaal op tafel, dat ziet er toch fancy uit!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



De nieuwe winterkeuken

Colette Dike

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Winterse gerechten anno 2020
  • Recepten met groenten in de hoofdrol en 100% Insta-worthy
  • Geweldig lekkere én mooie recepten van Colette Dike’s Fooddeco
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔