Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Pompoencurry met kikkererwten, gember, specerijen & kokosmelk

Pompoencurry met kikkererwten, gember, specerijen & kokosmelk

1 / 5. 6

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (1,2 kg)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl fenegriekzaad
  • 1 tl milde currypoeder
  • 300 g rijpe kerstomaatjes
  • 2 ananasringen op sap uit blik
  • 1 blik van 400 ml light kokosmelk
  • 1 blik van 400 g kikkererwten
  • Desgewenst: 2 takjes koriander, voor erbij

Bereidingswijze

  • VAN TEVOREN Als je wilt, kun je dit ook op de dag zelf doen. Verhit de oven tot 180˚ C. Boen de flespompoen schoon (schillen hoeft niet), snijd hem voorzichtig in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en snijd hem in stukjes van 2 cm. Hussel de stukjes in een braadslede met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zeezout en zwarte peper, en rooster ze 1 uur, of tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn.
  • Pel en snijd de ui intussen in grove stukken, pel en schil de knoflook en de gember, en bak ze met het koriander- en fenegriekzaad en het currypoeder al roerend in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op matig-hoog vuur, tot ze licht geschroeid zijn. Doe de kerstomaatjes en de ananasringen erbij (bewaar het sap) en blijf 10 minuten regelmatig roeren, tot ze zacht en geschroeid zijn. Doe alles in een blender, giet de kokosmelk erbij en maal alles glad. Giet het kokosmengsel terug in de pan, voeg de kikkererwten met water en al toe, en laat koken tot de saus gebonden is. Roer de geroosterde pompoen erdoor, breng de curry op smaak en verdun met het sap van de ananas. Laat afkoelen, dek af en zet een nacht in de koelkast.
  • SERVEREN Verhit de oven tot 150˚ C. Zet de pan curry met deksel en al ongeveer 1 uur in de oven, of tot de curry goed warm is. Heerlijk met wat verse korianderblaadjes.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze geurige pompoencurry met kikkererwten, gember, specerijen & kokosmelk komt uit Samen eten van Jamie Oliver. Dit kookboek bevat meer dan 120 recepten om met vrienden en familie van te genieten en volop tips, tricks en keukenhacks, zodat je goed voorbereid en georganiseerd aan de slag kunt.

ENERGIE 159 kcal VET 6 g VERZ. VET 3 g EIWIT 5 g KOOLHYD. 22,6 g SUIKER 11,4 g ZOUT 0,3 g VEZELS 5,2 g

Inkijkexemplaar van



Samen eten

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Onvergetelijke en heerlijke avonden aan tafel met je dierbaren
  • 130 makkelijke recepten die je grotendeels al kunt voorbereiden, van feestelijke seizoensdiners tot een taco-party
  • Koken zonder stress: tips, tricks en keukenhacks
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔