Het recept voor deze kip met harissa, ingelegde citroenen en groene olijven komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP.
In het boek schrijft Julia, met wie ze het boek maakte: “Gwyneth maakte dit recept thuis in Londen en ik zal nooit het moment vergeten waarop ik haar voor het eerst het deksel zag optillen om de knapperigste gebraden kip te onthullen die ik ooit had gezien. Ze had de kip gemarineerd met knoflook, citroen en kruiden. We flansten wat Salsa verde (zie recept in het boek) in elkaar en ik vond dat eten, en überhaupt het leven zelf, niet veel beter kon worden. We bleven sleutelen aan de techniek en begonnen met smaken te spelen. Zo belandden we bij deze Noord-Afrikaanse variant die behoorlijk sensationeel is. Soms maken we ook een Koreaanse versie door de harissa te vervangen door een mengsel van gochujang (Koreaanse rodepeperpasta die te koop is in toko’s en online), gekneusde knoflook en gember, sojasaus en een drupje sesamolie. Geef bij die optie een Koreaanse salade en Gegrilde mais op z’n Koreaans (recepten in het boek). Welke variatie je ook kiest (al is het maar met alleen peper en zout), deze kip stelt nooit teleur. Je hebt wel ontbeende kip nodig (vraag dat aan je poelier) en twee gietijzeren pannen: de onderste groot genoeg om de kip er plat in te kunnen leggen en de bovenste even groot of iets kleiner.”
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Onze veilige betaalmethoden: