Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Doperwtenstamppot met kip & appel

Doperwtenstamppot met kip & appel

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 460 g kruimige aardappels
  • 80 ml volle melk
  • 15 g boter
  • 4 takjes bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 takjes munt, alleen de blaadjes, gehakt
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie
  • 150 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 appel, in blokjes
  • 100 g diepvriesdoperwten, ontdooid

Bereidingswijze

  • Zet de aardappels in een pan net onder water en kook ze in circa 20 minuten gaar. Verwarm de melk met de boter in een steelpan. De melk mag niet koken. Giet de aardappels af, stamp ze tot een puree en roer de melk, peterselie en munt erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilet in 10 minuten goudbruin op matig vuur. Voeg de ui en het kerriepoeder toe en bak nog 3 minuten.
  • Roer tot slot de appel en doperwten erdoor, verwarm goed en breng op smaak met peper en zout. Meng het kipmengsel met de puree en serveer direct.

Tip

Maak het wat exotischer door de appel te vervangen door stukjes verse mango.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Dit recept voor doperwtenstamppot met kip & appel komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 12 maanden en ouder.

Inkijkexemplaar van



Om op te eten!

Moekes Maaltijd

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • In een handomdraai een lekkere, gezonde warme maaltijd op tafel
  • Succesmaaltijden van Moekes Maaltijd, waar elke dag maar liefst honderden baby’s, peuters en kleuters van smullen
  • Voor alle drukke ouders
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔