Bulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache

Bulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache

5 / 5. 1

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de bulghur met een paar eetlepels citroensap en een flinke scheut frisgroene olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Halveer de flespompoen, verwijder zaadlijsten en snijd hem in dunne halve plakken, verdeel die over een bakplaat, bestrooi met zout, besprenkel met wat milde olijfolie en rooster ze goudbruin in ca. 10 minuten. Pel intussen de granaatappel: snijd het kroontje eruit en breek de granaatappel open door je duimen erin te zetten. Pel de pitjes en zorg dat de witte velletjes niet meekomen. Snijd de lente-ui en peterselie fijn. Rooster de pistachenootjes goudbruin in de hete oven, laat ze afkoelen en hak ze grof.
  • Meng de bulghur met de pompoen, peterselie, lente-ui, pistachenootjes en granaatappelpitjes en breng goed op smaak met veel granaatappelmelasse, nog wat citroensap, olijfolie en zout.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze bulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Weer eentje in de serie ‘heerlijke bulghursalades’. Deze is aards, kruidig en fris en een ideale dooreetsalade. Eigenlijk heb je verder niets nodig. Hij doet het wederom goed als pronkstuk op een Arabia-buffet.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van