Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Auberginelasagne

Auberginelasagne

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g champignons
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 75 g blanke amandelen
  • 1 el kokosolie
  • 500 g gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes van 400 g
  • peper
  • zout
  • 2 el edelgistvlokken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Snijd de aubergines (in de lengte of in de breedte) in plakken en spreid ze uit over een met bakpapier bekleed bakblik. Schuif het blik in de oven en bak de aubergineplakken ca. 30 minuten of tot de aubergine gaar is.
  • Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes. Pluk de blaadjes van de tijm en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Hak de amandelen grof.
  • Verhit de kokosolie in een grote koekenpan. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
  • Meng de fijngehakte kruiden en de tomatenblokjes erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Haal de aubergineplakken uit de oven maar laat de oven aan staan. Schep eerst wat van de tomatenvulling in een grote ovenschaal. Leg hier een laag aubergineplakken en herhaal tot de aubergine op is. Eindig met een laag tomatenvulling.
  • Strooi de amandelen en het edelgist over de vulling, zet de schaal in de oven en bak de lasagne in 20-30 minuten goudbruin.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze auberginelasagne komt uit het boek Paleo 2.0 van Evert Berkelaar. Hij schrijft erover in het boek: “Voor de topping van deze lasagne gebruikte ik grof gehakte amandelen gemengd met wat edelgistvlokken. Heb je die niet in huis dan kun je ze ook zonder problemen weglaten.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van