Vegan gekruid veggie platter

Ingredienten voor 4 personen

  • 300 g tempé
  • 80 ml limoensap
  • 60 ml olijfolie
  • 2 tl ahornsiroop
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 800 g kabocha-pompoen, met schil, in dunne parten
  • 1 bosje groene asperges (170 g), bijgesneden
  • 260 g kleine trostomaten
  • 4 maiskolven (1 kg)
  • 4 witte maistortilla's
  • 1 middelgrote avocado (250 g), gehalveerd, in partjes
  • 1,5 tl gerookte paprikapoeder
  • 35 g verse koriander
  • 150 g vegan mayonaise
  • Dressing van pompoenpitten:
  • 100 g pompoenpitten, geroosterd
  • 125 ml olijfolie
  • 80 ml limoensap
  • 1 kleine teen knoflook, geplet

Zo maak je het

  1. Snijd de tempé overdwars doormidden en snijd elke helft horizontaal doormidden zodat je 4 dunne 'steaks' krijgt.
  2. Meng het limoensap, 1,5 el olie, ahornsiroop, komijnpoeder en cayennepeper in een ondiepe kom.
  3. Voeg de tempésteaks toe en bedek ze met de marinade. Dek af en zet ongeveer 1 uur in de koelkast. Maak ondertussen de dressing van pompoenpitten.
  4. Maal de ingrediënten tot een grove consistentie (zoals pesto) en breng op smaak met zout en peper. (Maakt ongeveer 250 ml).
  5. Verwarm de barbecue (of grote grillpan) op hoge temperatuur. Doe de pompoen en resterende olie in een kom en keer de pompoen zodat de stukken goed gecoat zijn.
  6. Barbecue de pompoen 4 minuten aan elke kant of tot hij zacht is en er grillstrepen zichtbaar worden; leg op een bord.
  7. Barbecue de asperges onder af en toe keren 4 minuten of tot ze net zacht zijn.
  8. Barbecue de tomaten onder af en toe keren 4 minuten of tot ze zacht zijn en blaren beginnen te vormen.
  9. Barbecue de tempé 2 minuten aan elke kant of tot grillstrepen zichtbaar worden en de tempé door en door warm is.
  10. Duw het vlies van de mais terug, bind het vast met een touwtje en barbecue de kolven onder af en toe keren 8 minuten of tot ze geschroeid en gaar zijn.
  11. Barbecue de tortilla's 30 seconden aan elke kant of tot ze warm zijn en een beetje geschroeid.
  12. Leg de tempé, groenten en avocado op een schaal, besprenkel met de dressing en bestrooi met paprikapoeder en koriander.
  13. Serveer met de tortilla's, mayonaise en limoenpartjes.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch?

Zin in BBQ? Of je nu een buurt-BBQ organiseert of tijdens een zonnige dag de kolen wilt opstoken: met de recepten in Keukenhelden – BBQ en grill zit je altijd goed. Van sappige vleesgerechten tot kip, vis of vegetarisch, met deze keukenheld leg je voor iedereen iets heerlijks op het rooster!

Credits beeldmateriaal: James Moffat

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:


Het recept is gebaseerd op dit boek
Keukenhelden - BBQ & Grill