Vegan gekruid veggie platter
Ingredienten voor 4 personen
- 300 g tempé
- 80 ml limoensap
- 60 ml olijfolie
- 2 tl ahornsiroop
- 2 tl komijnpoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- 800 g kabocha-pompoen, met schil, in dunne parten
- 1 bosje groene asperges (170 g), bijgesneden
- 260 g kleine trostomaten
- 4 maiskolven (1 kg)
- 4 witte maistortilla's
- 1 middelgrote avocado (250 g), gehalveerd, in partjes
- 1,5 tl gerookte paprikapoeder
- 35 g verse koriander
- 150 g vegan mayonaise
- Dressing van pompoenpitten:
- 100 g pompoenpitten, geroosterd
- 125 ml olijfolie
- 80 ml limoensap
- 1 kleine teen knoflook, geplet
Zo maak je het
- Snijd de tempé overdwars doormidden en snijd elke helft horizontaal doormidden zodat je 4 dunne 'steaks' krijgt.
- Meng het limoensap, 1,5 el olie, ahornsiroop, komijnpoeder en cayennepeper in een ondiepe kom.
- Voeg de tempésteaks toe en bedek ze met de marinade. Dek af en zet ongeveer 1 uur in de koelkast. Maak ondertussen de dressing van pompoenpitten.
- Maal de ingrediënten tot een grove consistentie (zoals pesto) en breng op smaak met zout en peper. (Maakt ongeveer 250 ml).
- Verwarm de barbecue (of grote grillpan) op hoge temperatuur. Doe de pompoen en resterende olie in een kom en keer de pompoen zodat de stukken goed gecoat zijn.
- Barbecue de pompoen 4 minuten aan elke kant of tot hij zacht is en er grillstrepen zichtbaar worden; leg op een bord.
- Barbecue de asperges onder af en toe keren 4 minuten of tot ze net zacht zijn.
- Barbecue de tomaten onder af en toe keren 4 minuten of tot ze zacht zijn en blaren beginnen te vormen.
- Barbecue de tempé 2 minuten aan elke kant of tot grillstrepen zichtbaar worden en de tempé door en door warm is.
- Duw het vlies van de mais terug, bind het vast met een touwtje en barbecue de kolven onder af en toe keren 8 minuten of tot ze geschroeid en gaar zijn.
- Barbecue de tortilla's 30 seconden aan elke kant of tot ze warm zijn en een beetje geschroeid.
- Leg de tempé, groenten en avocado op een schaal, besprenkel met de dressing en bestrooi met paprikapoeder en koriander.
- Serveer met de tortilla's, mayonaise en limoenpartjes.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch?
Zin in BBQ? Of je nu een buurt-BBQ organiseert of tijdens een zonnige dag de kolen wilt opstoken: met de recepten in Keukenhelden – BBQ en grill zit je altijd goed. Van sappige vleesgerechten tot kip, vis of vegetarisch, met deze keukenheld leg je voor iedereen iets heerlijks op het rooster!
Credits beeldmateriaal: James Moffat
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: