Thaise beef salade
Ingredienten voor 2 personen
- 300 g ribeye
- 2 el zonnebloemolie
- Peper en zout
- 1 sjalot
- 10 cherrytomaten
- 3 snackkomkommers
- 4 muntblaadjes
- 3 takjes koriander
- 50 g gezouten pinda’s
- 1 limoen
- 1 el vissaus
- 2 el sojasaus
- 1 tl togarashi-chilipoeder
- 1 tl kippenbouillonpoeder
- 1 tl sesamolie
- 1 tl gembersiroop
Zo maak je het
- Snijd de ribeye tegen de draad in in zo dun mogelijke reepjes. Schep het vlees om met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Halveer de tomaatjes en snijd de komkommers in plakjes. Snijd de munt fijn. Hak de koriander en pinda’s grof. Pers de limoen uit.
- Kook (blancheer) de ribeye 30 seconden in kokend water, giet af en doe in een kom.
- Voeg de sjalot, tomaat, komkommer, munt, koriander, het limoensap, de vissaus, sojasaus, het chilipoeder, kippenbouillonpoeder, de sesamolie en gembersiroop toe en schep om.
- Verdeel over twee borden en garneer met de pinda’s. Je kunt er een portie rijst bij eten om het gerecht extra vullend te maken.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Deze Thaise salade met ribeye is ideaal als je weinig tijd hebt om te koken. Lekker fris, pittig en licht. En echt heel snel op tafel!
Tv-chef Eveline Wu leert Nederland hoe gemakkelijk Aziatisch koken is. Met de makkelijke Aziatische recepten uit ‘Simply Asian’ zet je zelf zo de lekkerste wontons, buns of noodle-soepjes op tafel!
In Simply Asian neemt Eveline je mee op reis naar haar vijf favoriete eetlanden China, Japan, Thailand, Vietnam en Korea. Ontdek hoe makkelijk de heerlijke smaken van Azië samen met Eveline thuis te maken zijn. Van goedgevulde Tom Yum Kung (Thaise soep) en stomende dumplings, crispy tempura en sticky yakitori, tot heerlijke knapperige Bánh Xèo (Vietnamese pannenkoekjes). Dit wil je!
Credits beeldmateriaal: Elvan ünlü
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: