Soort gerecht

Hoofdgerecht
Chinese stamppot met kabeljauw - Gezond aan tafel - recept
Chinese stamppot met kabeljauw

Het recept voor deze Chinese stamppot met kabeljauw komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Hoofdgerecht
Fettuccine met tonijn (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Fettuccine met tonijn (Jamie Oliver)

Het recept voor deze fettuccine met tonijn, babycourgette, kersttomaatjes, pecorino en gestampte amandelen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit recept heb ik bedacht na een dag in de keuken bij Maria, de enige vissersvrouw op het eiland Procida vlak bij Napels. Ik vind het fantastisch hoe zij pecorino gebruikt – de regel...

Naar recept
Hoofdgerecht
Puntpaprikasoep met trostomaten en kikkererwten - Gezond aan tafel - recept
Puntpaprikasoep met trostomaten en kikkererwten

Het recept voor deze puntpaprikasoep met trostomaten en kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Hoofdgerecht
Bloemkoolcurry met kikkererwten - Gezond aan tafel - recept
Bloemkoolcurry met kikkererwten

Het recept voor deze bloemkoolcurry met kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Bijgerecht
Gegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gegrilde-inktvissalade (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gegrilde-inktvissalade met een eilandsalsa van kappertjes, pistachenoten, chilipeper, munt en citroen komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Geïnspireerd door de liefde die Nonna Franchina in haar inktvisvulling steekt, bedacht ik dit recept, waarbij we eigenlijk hetzelfde principe hanteren, maar dan andersom. Begin met het maken van een waanzinnige salsa...

Naar recept
Hoofdgerecht
Vis in 'gek water' (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Vis in ‘gek water’ (Jamie Oliver)

Het recept voor deze vis in ‘gek water’ (acqua pazza, het ultieme visgerecht van het eiland) komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Ik ben enorm blij dat ik deze geniale, gemakkelijke methode om een hele vis klaar te maken met jullie kan delen. Want vis op de graat heeft veel meer smaak, het...

Naar recept
Bijgerecht
Gevulde focaccia (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gevulde focaccia (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gevulde focaccia met tuinbonen, citroen, pecorino en verse kruiden komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Focaccia is een van mijn favoriete broden om zelf te bakken. Door dit recept krijgt het meer textuur, meer laagjes en meer contrast tussen zacht en krokant, én we zetten de tuinboon in het...

Naar recept
Ontbijt
Amalfi-citroentaart (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Amalfi-citroentaart (Jamie Oliver)

Het recept voor deze amalfi-citroentaart komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Deze geniale gebakken citroentaart is fris en stevig, en heeft veel weg van een gebakken cheesecake. Heerlijk met een bolletje ijs, en ook perfect met een handjevol seizoensfruit, zoals aardbeien of frambozen. Als je je echt in Italiaanse sferen wilt onderdompelen, neem...

Naar recept
Bijgerecht
Bloemkool uit de oven (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Bloemkool uit de oven (Jamie Oliver)

Het recept voor deze bloemkool uit de oven komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Over dit recept schrijft hij in het boek: “In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of...

Naar recept
Lunch
Gebakken eieren met mozzarella (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Gebakken eieren met mozzarella (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gebakken eieren met mozzarella, zoete tomaat, vers basilicum en toast komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Dit is echt een fantastisch voorafje of brunchgerecht. Je zet het in een handomdraai op tafel en het is perfect om te delen met familie of vrienden. De manier waarop de mozzarella samensmelt...

Naar recept
Hoofdgerecht
Minestrone (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Minestrone (Jamie Oliver)

Het recept voor deze minestrone met risottorijst, seizoensgroenten, parmezaan, citroen en knoflookpesto komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Ik houd van deze minestrone – hij voelt vers en spannend, met de contrasterende pesto en de risottorijst die de verrukkelijke smaken absorbeert en de soep extreem vullend maakt. Minestrone is altijd een recept geweest...

Naar recept