Bloemkoolcurry met kikkererwten
Ingredienten voor 4-6 personen
- 2 blikken kikkererwten
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 grote ui, halve ringen
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl komijn
- 2 el verse gember, grof geraspt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 ml kokosmelk, uit blik
- 250 ml gekookt water
- Sap van 1/2 citroen
- 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 handen bladpeterselie
- peper
- zout
Zo maak je het
- Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui 4 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de kerrie, de komijn, de gember en de knoflook toe. Zet het vuur meteen laag en bak nog 3 minuten. Blijf constant roeren om aanbakken te voorkomen.
- Voeg de kokosmelk, het water en het citroensap toe. Breng aan de kook.
- Voeg de bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de kikkererwten toe laat de curry nog twee minuutjes zachtjes koken.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met peterselie.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Geef de curry een Oosters tintje met koriander in plaats van peterselie.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze bloemkoolcurry met kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.