Puntpaprikasoep met trostomaten en kikkererwten

Puntpaprikasoep met trostomaten en kikkererwten - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 4 el olijfolie om te bakken
  • Handje bladpeterselie, grof gehakt
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 6 puntpaprika’s, in grove stukken
  • 10 trostomaten, in grove stukken
  • 250 ml groentebouillon van 1 bouillonblokje
  • peper
  • zout

Verder nodig

Zo maak je het

  1. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Bak de kikkererwten in 2 eetlepels olijfolie met een mespunt zout in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer regelmatig tot ze krokant zijn. Voeg vlak voor het einde de bladpeterselie toe en bak nog 2 minuten mee.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en fruit 4 minuten. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en bak mee.
  4. Voeg de puntpaprika, trostomaten en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten koken op laag vuur.
  5. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kokend water toe als de soep te dik is.
  6. Serveer de soep in kommen en verdeel de krokante kikkererwten erover.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Voeg een theelepel Ras el Hanout (Noord-Afrikaanse kruiden) toe als je de sjalotjes en de knoflook bakt: heerlijk!

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze puntpaprikasoep met trostomaten en kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer