Ovengerechten
Sperziebonen ovenschotel (Broodbuik)
Het recept voor deze sperziebonen ovenschotel komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat...
Naar receptRoggebrood (Broodbuik)
Het recept voor dit roggebrood komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een boek dat je...
Naar receptFocaccia (Broodbuik)
Het recept voor deze basis focaccia komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Platte focacciabroden passen prima in de tarwevrije leefstijl omdat brood voor ons niet zoveel hoeft te rijzen. Ik ben dol op deze basisfocaccia, net als op de versie met...
Naar receptMeringue van rozenwater met granaatappelpitjes
Het recept voor deze meringue van rozenwater met granaatappelpitjes komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Niets combineert beter met het geurige parfum van het verleidelijke rozenwater als een meringue. Deze meringues zijn knapperig vanbuiten en chewy vanbinnen. De granaatappelpitjes zijn er fris-zoet en knapperig bij en passen...
Naar receptVispastei van Jamie Oliver
Het recept voor deze vispastei van Jamie Oliver, met luxe vis, romige proseccosaus & red leicesterpuree, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “In Engeland wordt tijdens de kerstdagen, als het weer niet te ruig is om de zee op te gaan, vaak de meest waanzinnige vis aan land gebracht. Dit gerecht is een eerbetoon aan alle...
Naar receptSpruiten uit de oven, met chorizo & kastanjes
Het recept voor deze geplette spruiten uit de oven, met chorizo & kastanjes van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek.
Naar receptPompoentaart
Het recept voor deze pompoentaart komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. Over dit recept schrijft ze: “Eind oktober vind je overal langs de weg kraampjes waar je pompoenen kunt kopen. Sla je slag en maak deze heerlijke pompoentaart.”
Naar receptGepofte bieten
Het recept voor deze gepofte bieten komt uit het boek Lekker Miljuschka van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen. Over dit recept schrijft Miljuschka: “Rauwe bieten heb ik altijd in huis. Ze blijven lang goed, zijn rauw lekker, maar ook gepoft, gekookt of gegrild. Deze gepofte bieten kunnen ook makkelijk als voorgerecht dienen. Of verdeel ze over sla met een dressing en je...
Naar receptKnoflookkip met parmezaan uit de oven
Het recept voor deze knoflookkip met parmezaan uit de oven komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt kookdominee Han Wilmink onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Ik heb de term New style Amish Kitchen geïntroduceerd voor een meer...
Naar receptGevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver
Het recept voor deze gevulde pompoen uit de oven van Jamie Oliver, met nootachtige cranberryrijst, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Dit recept is gebaseerd op een van mijn oude favorieten en is een perfecte combi van vulling en langzaam gegaarde pompoen. De smaken gaan fantastisch samen, de textuur is zalig en het ziet er gewoon...
Naar receptGebraden gans met specerijen van Jamie Oliver
Het recept voor deze gebraden gans met kerstspecerijen van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “Als je nog nooit gebraden gans gegeten hebt, moet je dit zeker proberen. Het is een betrouwbare en fantastische methode, en naast een zalig hoofdgerecht levert het (met een beetje geluk) genoeg kliekjes op voor andere zalige gerechtjes.”
Naar recept