Gepofte bieten
Ingredienten voor 4 personen
- 8 rauwe bieten, gewassen
- 100 g zachte geitenkaas
- 5 takjes tijm, de blaadjes van de takjes gerist
- 2-4 el honing
Verder nodig
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Wikkel de bieten in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof ze in circa 30 minuten gaar; de tijd hangt af van de grootte van de biet. Als je makkelijk met de punt van een mes in de bietjes kunt prikken, zijn ze gaar.
- Haal de bietjes uit de oven en open de pakketjes. Voorzichtig, want ze zijn heet!
- Verwarm de grill op de hoogste stand. Snijd de bieten bovenop kruislings in. Duw met je vinger in het midden van het kruis, zodat de biet als het ware als een bloem opengaat.
- Vul de opening met geitenkaas, strooi de tijmblaadjes over de kaas en besprenkel met wat honing. Zet de bieten vervolgens nog 5 minuten onder de grill, of totdat de geitenkaas mooi bruin is geworden.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Je kunt de bietjes ook op de barbecue bereiden. Leg ze daarvoor verpakt in aluminiumfolie tussen de kolen.
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
Het recept voor deze gepofte bieten komt uit het boek Lekker Miljuschka van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen.
Over dit recept schrijft Miljuschka: “Rauwe bieten heb ik altijd in huis. Ze blijven lang goed, zijn rauw lekker, maar ook gepoft, gekookt of gegrild. Deze gepofte bieten kunnen ook makkelijk als voorgerecht dienen. Of verdeel ze over sla met een dressing en je hebt een salade.”