Hartige-taart

Tussendoortje
Spinazietaart

Het recept voor deze spinazietaart komt uit het kookboek Taart ende Koeck van Maartje Borst, eigenaar van de vegan lunchspot Koffie ende Koeck in Amsterdam. Taart ende Koeck is een inspirerend bakboek met heerlijke recepten voor 100% vegan taarten, cakes en koekjes met simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten. Over dit recept in het boek: “Ook dit is weer een klassieker...

Naar recept
Hoofdgerecht
Quiches van volkoren bladerdeeg - Gezond aan tafel - recept
Quiches van volkoren bladerdeeg

Het recept voor deze quiches van volkoren bladerdeeg komt uit het (kook)boek Eet beter voor je maag en darmen met huisarts Tamara de Weijer van Tamara de Weijer.

Naar recept
Hoofdgerecht
Ovenfilotaart met zoete aardappel - Gezond aan tafel - recept
Ovenfilotaart met zoete aardappel

Het recept voor deze ovenfilotaart met zoete aardappel komt uit het kookboek Heel Holland Bakt mee – Seizoen 2019-2020. Uit het boek: ‘Dit is natuurlijk niet echt een taart, maar goed. Af en toe iets hartigs na al die zoetigheid is bittere noodzaak.’

Naar recept
Hoofdgerecht
Quiche d'automne - Gezond aan tafel - recept
Quiche d’automne

Het recept voor deze quiche d’automne komt uit het kookboek Kleine hartige taartjes van Meike Schaling, eigenaresse van de Franse Patisserie in Amsterdam Petit gâteau. In dit recept maken we het deeg zelf.

Naar recept
Hoofdgerecht
Plaattaart met champignons - Gezond aan tafel - recept
Plaattaart met champignons

Een tarte fine is een taart van bladerdeeg met fruit of groenten. In het Nederlands noemen we dit een plaattaart. Het recept voor deze plaattaart met champignons komt uit het kookboek Kleine hartige taartjes van Meike Schaling, eigenaresse van de Franse Patisserie in Amsterdam Petit gâteau. In dit recept maken we de bladerdeeg zelf. Bladerdeeg maken lijkt heel eng, maar...

Naar recept
Hoofdgerecht
Plaattaart met courgette en artisjoksalade - Gezond aan tafel - recept
Plaattaart met courgette en artisjoksalade

Het recept voor deze plaattaart met courgette en artisjoksalade komt uit het kookboek Kook mee met Max van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Bijgerecht
Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille - Gezond aan tafel - recept
Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille

Het recept voor deze Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Dit gerecht is gebaseerd op een Grieks gerecht dat erg veelbelovend klonk, maar ik moest het vele malen bereiden voordat het de bijbehorende zachtheid kreeg in plaats van dat het op een in de...

Naar recept
Hoofdgerecht
Quiche met mosselen, artisjok en geitenkaas - Gezond aan tafel - recept
Quiche met mosselen, artisjok en geitenkaas

Het recept voor deze quiche met mosselen, artisjok en geitenkaas komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Naar recept
Hoofdgerecht
Hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn - Gezond aan tafel - recept
Hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn

Het recept voor deze hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Tomatentaart met ui en ricotta - Gezond aan tafel - recept
Tomatentaart met ui en ricotta

Het recept voor deze tomatentaart met ui en ricotta komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Voor deze taart gebruik ik vleestomaten, omdat die stevig zijn en minder vocht verliezen.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Spinazie taartjes met geitenkaas en ansjovis - Gezond aan tafel - recept
Spinazie taartjes met geitenkaas en ansjovis

Het recept voor deze spinazie taartjes met geitenkaas en ansjovis komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor...

Naar recept