Gezond-oud-worden

Hoofdgerecht
Stamppot blote billetjes in het groene gras - Gezond aan tafel - recept
Stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst

Het recept voor deze stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Indien de worst vooraf klein genoeg gesneden wordt, is dit gerecht prima te eten met alleen een lepel.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Vispakketjes uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Vispakketjes uit de oven

Het recept voor deze vispakketjes uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Gezonde vetten zoals in olijfolie zijn essentieel voor het gezond functioneren van de hersenen, o.a. omdat arachidonzuur (een omega-6- vetzuur) belangrijk is bij de aanleg van hersenweefsel.”  ...

Naar recept
Nagerecht
Vlaflip met aardbeien - Gezond aan tafel - recept
Vlaflip met aardbeien

Het recept voor deze vlaflip met aardbeien komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Aardbeien zijn rijk aan antioxidanten die zenuwcellen zouden beschermen tegen infecties. Op die manier kunnen ze het verouderingsproces in het lichaam (en dus ook de hersenen) vertragen.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Raapstelen stamppot - Gezond aan tafel - recept
Raapstelen stamppot

Het recept voor deze raapstelen stamppot komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Ontbijt
Koude fruitsoep met rood en paars zomerfruit van Marjolein Dubbers - Gezond aan tafel - recept
Koude fruitsoep met zomerfruit van Marjolein Dubbers

Het recept voor deze koude fruitsoep met rood en paars zomerfruit van Marjolein Dubbers (Energieke Vrouwen Academie) komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas. Over dit recept, uit het hoofdstuk Cortisol, schrijft Marjolein: “Rood en paars fruit zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien, bramen en granaatappelpitten zitten vol met antioxidanten en andere kankerwerende stoffen. Ook zijn het krachtige aromataseremmers die...

Naar recept
Hoofdgerecht
Bloemkoolpizza van Marjolein Dubbers - Gezond aan tafel - recept
Bloemkoolpizza met tomaten en kaas van Marjolein Dubbers

Het recept voor deze bloemkoolpizza met tomaten, ui, artisjokhartjes en kaas van Marjolein Dubbers komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas. Over dit recept schrijft Marjolein: “Ik heb al heel wat recepten ‘groenter’ gemaakt door zetmeel te vervangen door groenten. Dit is mijn favoriete pizzarecept met een bodem van bloemkool. Nee, hij smaakt absoluut niet naar bloemkool en ja,...

Naar recept
Nagerecht
Zomerfruit gelei

Het recept voor deze zomerfruit gelei komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Een mooi dessert dat goed bij een ontspannen zomerlunch past, maar ook bij een meer formeel diner. Een bron van vitamine C en polyfenolen! Kookboek bij dementie geeft praktische tips over hoe je door middel van gezonde...

Naar recept
Nagerecht
Chocolade sinaasappel mousse - Gezond aan tafel - recept
Chocolade sinaasappel mousse

Het recept voor deze chocolade sinaasappel mousse komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Dit recept is rijk van smaak en pure verwennerij. Met dank aan Gino D’Acampo. Een bron van vitamine B12, C, folaat, polyfenolen!

Naar recept
Bijgerecht
Knapperige drie kleuren salade - Gezond aan tafel - recept
Knapperige drie kleuren salade

Het recept voor deze knapperige drie kleuren salade komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Dit alternatief voor de traditionele sla met mayonaise zit vol met knapperige, in reepjes gescheurde groenten. De salade kan een dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Een bron van vitamine...

Naar recept
Hoofdgerecht
Thaise roerbakschotel met groene thee noedels - Gezond aan tafel - recept
Thaise roerbakschotel met groene thee noedels

Het recept voor deze Thaise roerbakschotel met groene thee noedels komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Een veelzijdig recept met aromatische, pittige smaken. Een bron van vitamine B6, C, E, folaat, polyfenolen! Kookboek bij dementie geeft praktische tips over hoe je door middel van gezonde voeding het risico op...

Naar recept
Salades
Libanese salade - Gezond aan tafel - recept
Libanese salade

Het recept voor deze Libanese salade komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Het is een levendige, kleurrijke en aromatische salade die uitstekend als bijgerecht bij barbecuegerechten past. Een bron van vitamine C, folaat, peulvruchten en polyfenolen!

Lees meer