Stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst
Ingredienten voor 4 personen
- 350 g witte bonen
- 500 g gezouten snijbonen, de avond van tevoren in 3 liter water ontzouten
- 400 g grove rookworst
- 500 g geschilde aardappelen
- 50 g boter
Verder nodig
Zo maak je het
- Spoel de bonen goed af
- Kook de bonen in ruim water gedurende 20 minuten en giet deze af
- Kook de snijbonen in 15 minuten en giet deze af
- Breng de aardappelen aan de kook met de bonen en snijbonen erbovenop
- Leg ook de rookworst erbovenop
- Laat het geheel gedurende 30 minuten zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn
- Haal de worst uit de pan
- Snij de rookworst in plakken
- Giet de aardappelen, bonen en snijbonen af en bewaar het vocht
- Stamp de aardappelen, bonen, snijbonen en boter door elkaar
- Voeg naar believen het bewaarde kookvocht toe tot een smeuïg geheel
- OPDIENEN | Schep de stamppot op een bord en verdeel er de in plakken gesneden rookworst over
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Variaties: vervang de rookworst bijvoorbeeld door uitgebakken spek of verse worst.
Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij?
Het recept voor deze stamppot blote billetjes in het groene gras met rookworst komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.
Over dit recept in het boek: “Indien de worst vooraf klein genoeg gesneden wordt, is dit gerecht prima te eten met alleen een lepel.”