Salade van krieltjes en doperwten
Ingredienten voor 1 persoon
- 4 el zure room, losgeklopt
- 5 g bieslook, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en peper
- 500 g krieltjes met schil, gekookt en gehalveerd
- 200 g doperwten, beetgaar gekookt
- Geraspte schil van 1 citroen
Zo maak je het
- Roer de zure room met het bieslook tot een glad mengsel.
- Voeg een scheutje olijfolie en zout en peper naar smaak toe en roer nogmaals goed door.
- Meng dan de overige ingrediënten erdoor en bestrooi met de citroenrasp.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?
Het recept voor deze salade van krieltjes en doperwten komt uit het kookboek Groente menu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. In dit boek vind je de leukste voor-, hoofd-, en nagerechten voor etentjes thuis met sterrentouch. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster.
Deze sajoer bajem is onderdeel van gerechten voor op de Indo tafel!
Credits beeldmateriaal: Mitchell van Voorbergen
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: