Kaneel French toast
Ingredienten voor 3-4 porties personen
- 200 ml sojamelk (of amandelmelk)
- 30 g maïzena
- 1 el gebroken lijnzaad
- 2 tl kaneel
- 1 el suiker of agavesiroop
- 1 tl vanille-extract
- 2 el olie, om in te bakken
- 6-8 sneden (oud) volkorenbrood of glutenvrij brood
- Topping
- Fruit naar keuze
- Fijngehakte noten
- 100% pindakaas
- Plantaardige yoghurt
Zo maak je het
- Mix de sojamelk, de maïzena, het gebroken lijnzaad, de kaneel, de suiker of de agavesiroop en het vanille-extract met een garde in een grote kom (het brood moet er helemaal in passen).
- Verhit een kleine hoeveelheid olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Dompel een sneetje volkorenbrood onder in het beslag.
- Leg het brood voorzichtig in de koekenpan en leg intussen een volgend sneetje brood in de kom. Leg deze ook in de pan.
- Bak de French toast 2 tot 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. Draai ze om met een spatel.
- Herhaal dit met de rest van het brood en ga door tot al het beslag op is. Serveer de French toast vers uit de pan of houd ze warm in de oven op lage temperatuur, afgedekt met een theedoek.
- Garneer ze met toppings zoals vers fruit, noten, pindakaas of plantaardige yoghurt.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Sojavrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Met Every Day Vegan Budget Friendly bewijst Lenna Omrani dat je voor minder dan €3,50 per persoon de lekkerste plantaardige gerechten kookt, zelfs ondanks alle prijsstijgingen.
Lenna Omrani’s tweede kookboek Every Day Vegan Budget Friendly bevat plantaardige en grotendeels glutenvrije en sojavrije ontbijtjes, lunches, tussendoortjes en diners voor elk moment van elke weekdag. Het boek is ingedeeld op bereidingstijd, zodat je doordeweeks binnen een mum van tijd een quinoaschotel met paprika en tomaat (€1,45 p.p.) op tafel zet, en je in het weekend uit kunt pakken met een ontbijt van warme broodpudding met appel en rozijnen voor €0,45 p.p.!
Flexi, vega of vegan? Every Day Vegan Budget Friendly is voor iedereen. Met als extraatje vier weekmenu’s, zodat je niet meer hoeft na te denken wanneer je nou dat ene lekkere recept op tafel zet.
Beeldmateriaal credits: Mitchell van Voorbergen