Framboos-cheesecakemousse met slagroom

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 doosje verse frambozen
  • 200 g verse roomkaas
  • 100 g volle Griekse yoghurt
  • 50 g poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 25 g suiker
  • 4 takjes munt

Verder nodig

  • staafmixer, optioneel

Zo maak je het

  1. Kies eerst vier mooie glazen waarin je het dessert wilt presenteren.
  2. Pureer ongeveer de helft van de frambozen met de staafmixer, of prak ze met een vork en wrijf ze daarna door een zeef.
  3. Meng in een kom de roomkaas en yoghurt en voeg hieraan de frambozenpuree en poedersuiker toe.
  4. Roer het roomkaasmengsel door tot alles gelijkmatig verdeeld is.
  5. Klop de slagroom met de suiker luchtig en net stijf en meng ongeveer de helft hiervan door de roomkaasmousse.
  6. Verdeel de mousse over de glazen en schep of spuit de overige slagroom erop.
  7. Garneer met de overgebleven frambozen en een toefje muntblaadjes.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Een écht verwendessert voor je allerliefste (schoon)moeder! Het is beslist niet moeilijk om te maken en je kunt het al dagen van tevoren klaarzetten in de koelkast.

Kerst, oudjaar of pasen, Koningsdag en moederdag: met de bak- en kookrecepten in Rudolph’s Kitchen: het hele jaar feest van Rudolph van Veen zet je tijdens elke feestdag heerlijke gerechten op tafel. Van voodoo-style kipvleugeltjes voor Halloween en kreeft met aardappelsalade voor oud en nieuw, tot cupcakes voor op de vrijmarkt en – natuurlijk – oliebollen. Met Rudolph is koken en bakken altijd een feestje!

Credits beeldmateriaal: Mitchell van Voorbergen


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Rudolph's Kitchen Het hele jaar feest